Елена от MasterChef късала с гаджетата на Поли Генова вместо нея

Едната готви по Би Ти Ви, другата показва илюзии и други таланти по Нова тв. Елена Петрелийска е сред фаворитите за титлата MasterChef в едноименното шоу, а Поли Генова трябва да покаже как имитира Лили Иванова в „И аз го мога”. Независимо че по силата на обстоятелствата двете се борят за зрители в конкурентни медии, Елена и Поли са приятелки от 15 септември 1993 г. Това бил първият им учебен ден. В училище ги знаели като Поли и Ели, никога по отделно. Ако кажеш името само на едната, не се сещаха коя е тя, смее се Елена.

И до ден днешен са първи приятелки. Установихме, че нещата между нас не са се променили – все още сме си същите деца, казва Поли.

Когато били още малки – втори-трети клас, им било забранено да излизат извън оградата на училището през междучасията. Двете обаче обожавали закуските от турската сладкарница, точно срещу НДК, и заради това често прескачали оградата на школото и тичали до там - Поли да си купи млечна баница, а Ели - сиренка със сусам. Връщали се бързо, треперейки някой да не ги хване в крачка.


Всъщност двете винаги действали в тандем. Особено когато трябвало да се „разберат” с някое момче. „Ако аз си харесвах някого, пращах Поли да му каже, и обратното - когато тя си харесваше някого, аз трябваше да разбера дали ”набелязаният” също има симпатии към нея”, разказва Ели. Разделите с тези ухажори ставали по сходен начин. Ели трябвало да каже на „гаджето” на Поли, че тя вече не го харесва или обратно.

Двете били толкова близки, че често си купували еднакви дрехи и се обличали еднакво, досущ близначки. На един лагер с класа им на Боровец трябвало да се маскират. Двете момичета си направили рокли от чаршафите в стаята, гарнирани с малко пердета. Идеята била да се представят като богини - едната била Венера, а другата Афродита. Разбира се, спечелили първото място – в комплект.

Елена от MasterChef още помни палачинките на дядо си Славчо

27-годишната Елена Петрелийска, която зрителите на Би Ти Ви опознаха от шоуто MasterChef още помни палачинките, които й правел дядо Славчо, когато била дете.
Бяха великолепни, хрупкави по края и много тънички - такива никъде не съм опитвала, описва вкуса на детството си Ели. Самата тя обича да ги прави от брашно от лимец със солена плънка - сирене, кашкавал, броколи, маслини и сушени домати.
В семейството й от години има кулинарни закони. На Коледа винаги се яде капама. Е, една година я пропуснали, защото баба й объркала подправките и сложила канела. „Аз съм „за” авангардните ястия, но този авангард ми дойде в повече”, смее се Ели. За рождения ден на майка й Катя винаги се сервира любимата й риба, а за празниците на баща й Александър – агнешко. Най-трудно е да измисли менюто за гостите, които посрещат за купоните на сестра й Александра, защото тя има непоносимост към зеленчуците.

Самата Ели още в началото на шоуто MasterChef впечатли зрителите с историята си за своята борба с анорексията. По онова време менюто й се състояло от ябълки, кисело мляко и чай - тежала 39 кг. Ако някога има дъщеря, Ели смята да й разкаже цялата си история, и то не за да я плаши, а за да я предпази. Смятам сблъсъка ми с този проблем за урок, а иначе бях от учениците, които си учеха уроците. Е, този урок беше от дългите, но пък най-запомнящият се и с най-много поуки, казва Ели. И е благодарна на родителите и сестра си, че й помогнали да се справи с това изпитание. Години след него красавицата заминала за Холандия, където завършила висшето си образование по мениджмънт на туризма. Именно там започнала и да готви.

Готвенето е като изкуството за мен. Щом като е прието и много престижно едно младо и хубаво момиче да се занимава с мода, защо да е по-различно друго хубаво момиче да се занимава с готварство, казва Петрелийска. Тя вече е обявила, че ако спечели наградата от 100 000 лв. от шоуто, би подарила кувьоз на болница. Защото смята, че е много важно да помогнеш навреме на някого – в случая на току-що родени бебета. А появилите се слухове, че победата й е в кърпа вързана, тя коментира: „Слухове най-разни и разнообразни в общественото пространство. Който има уши за тях - чува ги, който няма, не ги чува.” След това допълва: Имам уникално семейство, малко, но качествени приятели, дишам, обичам, работя и не спирам да уча - нямам причина да не се гордея със себе си.

Заради задачата си в „Капките” Поли Генова слуша Лили Иванова в самолета


Само за два дни Поли Генова летя до Лондон и обратно, като междувременно трябваше да се готви и за последната си задача за финала на „И аз го мога”. Тя трябва да имитира Лили Иванова. Когато изтегли това от „бутона на късмета”, Поли доста се притесни и дори поиска смяна. В крайна сметка задачата остана и тя започна да работи върху песен на примата на БГ естрадата, която обаче засега се пази в тайна.
В четвъртък вечер Поли се включи в концерта на българското училище към българското посолство в Лондон по случай предстоящия празник на славянската писменост. И за да не губи време, слушаше музиката на Лили в самолета, а в следващите дни ще продължи с репетициите.

Поли била поканена на Острова от директорката на българското училище там Снежина Мечева. От летището тя трябвало да отиде направо в залата, където беше концертът.
Генова се занимава с музика още от 4-годишна, когато станала част от група „Бон-бон”. И сега изчислява, че 90% от времето й е заето с музика. В музикалната си биография е записала участие в „Евровизия”, както и победа в шоуто на ТВ7 „Музикална академия”. Наскоро получи и главната роля в мюзикъла „Грозното пате”. Все още не мога да се успокоя, вероятно трябва да мине година, за да може да отлежи малко, смее се певицата.

Почитателите й са свикнали да се изненадват от интересните прически и цветове на косата, с които се появява на участия и по телевизията. За прическата й се грижи стилистката Десислава Гроздева. Напълно й се доверявам - аз се хвърлям на най-щурите идеи, а тя като професионалист ми казва докъде бих могла да стигна в експериментите си, обяснява Генова.

Напоследък певицата се е запалила по планинарството и използва всяка свободна минута, за да се скрие сред природата. Най-вече маршрутът я отвежда някъде из Витоша. Иначе като малка тренирала за кратко и плуване. Оттогава мрази и целия бански екип, защото това бил задължителен елемент от тренировките. Набляга на здравословното хранене, за което се доверява на съветите на приятелката си Елена Петрелийска (виж текста горе). Преди време Ели й направила специално меню за детоксикация, като в него включила основно смутита от плодове и зеленчуци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица