80-годишна варненка скочи с парашут

С парашутен скок от 3400 м височина отпразнува 80-тия си рожден ден и празника на българската култура Пенка Балева от Варна.

Полетът й - вече 14-ти поред, стана на летището "Ава флай" край Монтана. За да се зарее в небето като птица, влюбената в екстремните преживявания пенсионерка пропътувала 500 километра с влак от Черно море до река Огоста. Белокосата парашутистка отдавна е приятелка с летците и инструкторите в аероклуба на Монтана и не пропуска година, без да им гостува и да запише пореден парашутен полет в биографията си.

И този път смелата варненка се хвърли от самолета в тандем с инструктора Даниел Стоянов и докато се носеше в простора се възхити от красотата на България. "Страхотно преживяване е! Пожелавам на младите да са смели и упорити в преследването на мечтите си и да обичат прекрасната ни страна", каза след приземяването си пенсионерката.

Тя посвети скока си на българите, които живеят извън родината и на най-българския празник - 24 май. Пенка Балева е бивша акушерка, родом от Дряново, но омъжена във Варна. Тя има двама сина, които са в чужбина и трима внуци, но въпреки годините, е изпълнена с ентусиазъм и стремеж към приключения.

Освен с парашут пенсионерката скача с и с бънджи и лети с делтапланер и балон. Тя не обича да я наричат "баба" и е известна сред приятелите си като Летящата Пепи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл