Бойко Борисов: Не съм се видял с Груевски

Българският министър-председател каза, че не се е видял с Груевски, защото всяко едно такова действие би могло да се приеме като вмешателство от страна на България в Македония. Все пак Борисов пред радио К2 призна, че се е чул по телефона с председателя на СДСМ Зоран Заев.

„Искам да благодаря още веднъж на всички парламентарни партии, които изпратиха днес свои представители – по този начин действително показваме, че светлите празници са наистина свети и всички сме единни в тях. После ще имаме време по изборите да се покараме малко, но такъв е животът“, каза още премиерът.

„Полагаме огромни усилия и се надявам в следващите години да имаме повече средства. Има ръст на икономиката, тази събираемост, която в момента има… Ето и снощи арестуваха граничари, че превеждат трафиканти и правят контрабанда – службите вече, заедно с прокуратурата, в тази насока ще бъдат безкомпромисни и мисля, че резултатите са видни, не е нужно даже да ги изтъквам“, каза Бойко Борисов.

На въпрос дали е попитал министър Ненчев защо се руши 30-километровата стена между България и Турция, Борисов отвърна:

„Това не е работа на министър Ненчев, а на тези, които са я построили така.“ Той не пожела да продължи коментарът по темата заради празника, но увери, че това, което се руши, ще бъде ремонтирано.

„Всеки петък тръпна да видя колко ще са дълги опашките, защото нали асфалта не се ядял, ама в същото време виждате дойде ли петък или неделя, какво чудо става“, каза още Борисов и се ангажира със срок до 15 юли да бъде завършена магистралата до Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят