Отпуснаха още пари за улици на общините в Разградско

Децата от ДГ №6 „Щастливо детство“ поздравиха хората от Дом „Св. Петка“ в кв. „Струмско“

Европейската комисия постигна споразумение с Италия за бюджета на страната за 2019 година

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Песков: Доставките на системите Пейтриът няма да се отразят на споразумението на Москва с Анкара за С-400

Автомобил се преобърна по таван на бул. „България“ в Пловдив Пътник е пострадал и е откаран в болница

Гръцкият президент: Няма да приемем своеволни интерпретации на споразумението за името на Македония

Отхраднаха Аполон от Централна баня

Нови 5 метростанции след 9 месеца

Все още не е ясно дали ще бъде приета оставката на белгийския премиер

Авиомузей открива ученически членски клуб

Трамваите тръгват по „Графа“ утре

Цистерна с 30 тона гориво се преобърна на околовръстния път на Казанлък Периметърът е отцепен, за да се предотврати евентуален взрив

Млада актриса изнася уроци по секс

Правителството търси независим международен консултант за анализ на концесионния договор на ски зона Банско

Валери Симеонов: Ще преразгледаме отношението си към управляващите заради битовата престъпност

Абсолютно нищо не предприемат управляващите през тези седем месеца за ограничаване на битовата престъпност. Това ще бъде една много сериозна причина да преразгледаме отношението си към управляващата коалиция в най-скоро време, това ви го гарантирам. Това каза за Фокус председателят на ПГ на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов във връзка с етническото напрежение в гърменското село Марчево след възникналия снощи побой между българи и роми и предприетите блокади на населението от Гърмен и съседните села във връзка с изселването на незаконно живеещите роми.

„Мерките трябва да бъдат такива, каквито успяхме да наложим в Програмата за стабилно управление, под която сме се подписали. Програмата, която трябваше да изпълнява правителството и която седем месеца правителството не изпълнява. На първо място това е увеличаване на полицейското присъствие в такива критични райони – този на Гърмен със съответните цигански гета също е в групата на критични райони. Там трябва да има полицейско присъствие. На основните възлови пътно-транспортни връзки трябва да има видеонаблюдение”, заяви Симеонов. Той уточни, че това е записано в програмата на правителството и никъде не е направено.

„Трябва да има възможности за активиране на доброволните отряди в съответните форми на самозащита на населението. В нашата програма сме поставили увеличаването на правото за самоотбрана. Сами знаете, че има немалко оръжия, които са законно притежавани от българските граждани, с които те могат много бързо да сложат на мястото им наглите престъпници”, допълни Симеонов. По думите му, трябва да бъде така, както е и в повечето щати на Америка. „Дотук изредих редица мерки, които са заложени в програмата ни, а част от тях са заложени и в програмата на правителството, но не се изпълняват. Нашата коалиция ще спре подкрепата на правителството и ще го пусне със страшна сила надолу бобслея към лайняното блато на ДПС”, подчерта Валери Симеонов.

„Хората имат пълното основание да искат изселването на незаконно живеещите цигани. В този случай обаче трябва да се приложи разум и да не бъде масово, защото между циганите има и немалко такива, които признават законите, работят, отглеждат си децата, образоват ги, обличат ги. Самите те са съвестни граждани и плащат данъци. Те трябва да бъдат отделени от тези, които развращават и покваряват тяхното поколение. Говоря за една група цигани, на които държавата трябва да подаде ръка и общините също”, обясни Симеонов. По думите му, те трябва да бъдат отделени на принципа на законност на постройки.

„Към другата група цигани законът трябва да бъде приложен с цялата му желязна сила. Законът трябва да бъде приложен с цялата си жестокост и безкомпромисност. Към тип изроди трябва да се постъпва жестоко, те трябва да бъдат задържани, осъждани по бързата процедура и да бъдат вкарвани в трудови лагери, за да се научат, че това общество не им е длъжно, а те са му длъжни”, подчерта Симеонов.

Той уточни, че това се отнася не само за ромите, но и за всички, които нарушават закона и ползват привилегии в резултат на своя етнос и различие от масата на българския народ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.