Натиск Анчелоти да остане

Народът и отборът вероятно ще оставят Карло Анчелоти в „Реал“.
Името на треньора бе посрещнато с бурни овации на „Бернабеу“ преди 7:3 с „Хетафе“ за край на яловия сезон. Всеки футболист, говорил пред медии, демонстрира желание италианецът да остане. Кристиано Роналдо, обявил мълчание пред репортерите, но демонстративно се снима с Карло след мача. А после написа в туитър: „Голям треньор и невероятен човек. Надявам се да работим заедно следващия сезон.“
„Или ще остана в „Реал“, или ще си дам година почивка“, обяви италианецът. Смяташе се, че вчера „Реал“ ще обяви раздяла с Анчелоти, който ще отиде в „Милан“. Сега управата мисли.
Кристиано Роналдо заби хеттрик и бе сменен още в 57-ата минута. Влезе Мартин Йодегор, който стана най-младият дебютант в историята на „Реал“ - 16 г. и 5 месеца. Роналдо спечели „Златната топка“ с 48 гола срещу 43 за Лионел Меси („Барселона“).
Вратарят Икер Касияс стана №1 по победи в историята на Примера дивисион - 334. Скоро легендата трябва сам да реши дали да остане в „Реал“.
В последния кръг първият и третият се смилиха над слабаци, за да ги оставят в елита. „Барса“ допусна 2:2 с „Ла Коруня“ на „Камп ноу“ с два гола на Меси. „Атлетико“ завърши 0:0 с „Гранада“ навън. Изпаднаха „Ейбар“, „Алмерия“ и „Кордоба“.
Резултатът на „Камп ноу“ нямаше особено значение за шампиона, властваше тъга от раздялата с Шави. Великият халф от 24 г. е в клуба, а от 17 - в първия тим. Почетоха легендата с лавина овации, зашеметяваща хореография, сълзи. Шави се разплака, докато говореше. „Огромни благодарности за всичко. Направихте ме най-щастливия човек в целия свят. Не само днес, а през всичките тези 17 сезона. Още 15 дни съм тук и искаме да спечелим Купата на краля и Шампионската лига, а после ще се сбогуваме.“
„Шави е гений и най-добрият полузащитник в историята“, рече треньорът Луис Енрике. Асът отива в Катар за 10 млн. евро годишна заплата.
„Барса“ получи шампионската купа под аплодисментите на 93 000 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят