На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване на инфраструктурните проекти на Балканите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 25 април 2018

Унгария начело на Вишеградската четворка взе наградата за „Оригинално представяне“ Призът бе връчен на Международното туристическо изложение във Велико Търново

Пенсионери с лъжлив стаж плащат 2500 лв.

Окръжният съд в Шумен вдигна глобите на двама съпрузи, които искали да излъжат Националния осигурителен институт, че са работили, за да получат пенсии.

През 2013 г. Х. Х. и съпругата му М. Х. решили, че могат да получават пари от държавата, и се консултирали какви документи са нужни. Разбрали, че няма да им стигне стажът, и решили да си го набавят. Сдобили се с документи, че и двамата са работили във “Фирма за рудодобив М. Златев” АД в Бургас. Мъжът “работил” малко повече от 12 г., а жената 8 г. и 10 месеца.

При проверка се оказало, че такъв осигурител не съществува, а в архивите на “Български медни мини” ЕАД в Бургас няма данни за такива работници.

Семейството не присъствало на делото пред районния съд в Шумен, защото било на гурбет в чужбина. Наложили им по 2000 лв. глоби, а адвокатът им обжалвал с искане за намаляване. Вместо да се съобрази с искането на защитата обаче, съдът постановил, че заради високата обществена опасност на деянието и липсата на изразено съжаление от страна на нарушителите глобата трябва да се завиши с по 500 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.