Бой с ножове между бежанци

22-годишен сириец бе намушкан с нож в ръката в среднощно меле между петдесетина бежанци пред бар в Харманли, съобщиха от полицията.

Боят станал в нощта срещу събота. В заведението чужденците пили алкохол. Според очевидци малко след полунощ един от тях обидил религията на свой авер от лагера. Последният се разгневил и поканил клеветника да излязат, за да се разберат навън като мъже. Още щом прекрачили прага на кръчмата, двамата си разменили по няколко юмрука. Видели ги техните другари от масата и излезли след тях. Така мъжете пред заведението станали около 50. Почнали да си отправят заплахи и да се бутат. В суматохата един от тях извадил нож и намушкал в ръката сириеца. Друг млад мъж бил с пукната глава и получил лекарска помощ, казаха още от МВР.

“Като чух виковете, позвъних на 112. Добре, че беше бързата намеса на полицаите, че щеше да стане много лошо”, разказа посетител на заведението. Униформените прибрали петима от бежанците зад решетките. Останалите ги отпратили към бежанския център.

Вчера хората от Харманли коментираха, че искат повече патрули в града. Те се възмущаваха, че невинаги се спазва вечерният час в бежанския лагер. “Често и след 22 ч можеш да ги видиш да се разхождат из града”, каза местен.

През ноември м.г. подобен конфликт в бежанския център завърши с 4-ма ранени. Скандалът отново на религиозна основа между сирийци и афганистанци. В момента в лагера живеят 1600 души, главно от тези два етноса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право