Пострадал при боя в Гърмен: Даваме им една седмица

Даваме им една седмица. Ако не се вземат мерки, поемаме нещата в наши ръце. Това обяви пред bTV Георги, който е сериозно пострадал при боя в Гърмен.
„Нямам какво да кажа. Всичко стана за секунди. Но трябва да се вземат мерки. Ако държавата и органите не предприемат мерки, ние ще вземем”, каза Георги.

Майка, на друг пострадал при боя в Гърмен, бе крайно настроена срещу ромите. „Тази сган трябва да влезе в правя път. Ако къщите им са законни, да останат. Ако ли не, по закон. Както аз не мога да строя където си искам, така и за тях”, обясни жената.

До боя се стигна, след като в събота вечерта при меле между цигани и българи пострадаха 4-ма души. Нощният екшън, в който се включиха стотина, тръгна заради забележка за силна музика.

Пред заведение в кв. “Кремиковци” на с. Марчево група българи играели карти, а до тях цигани пиели и си пуснали от паркирания наблизо микробус музиката докрай. На забележката да я намалят циганите отговорили с бой.

За минути се изсипали 20-ина техни приятели с брадви, колове ножове и камъни и започнали да налагат другите.

Четирима са пострадали. Прегледани са в болницата в Гоце Делчев. Не са имали тежки травми или фрактури. Отървали се с порезни рани.

Веднага след подадения сигнал за мелето кварталът бе обграден от полиция. Стотици цигани замеряха с камъни и полицаите. Извикано бе подкрепление от РПУ в Банско и Разлог, както и специализирани полицейски сили.

Осем души бяха задържани, а прокуратурата образува досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини