Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Иво Прокопиев участва в „зелени“ проекти за 11.7 млн. лв. Броил врабчета, снимал орли, лобирал за промяна на екозакони

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Жителите на Сопот блокират Подбалканския път утре

Жителите на Сопот ще блокират Подбалканския път, в района над общината, в знак на протест заради протакането на отпускане на безлихвен заем. Това каза пред Фокус Манол Атанасов, председател на Инициативния комитет на стачкуващите. Утре изтичат двете седмици отсрочката, които съдия-изпълнителят даде на общината, преди да проведе търг за имуществото на общината поради неразплатени задължения на консорциума, построил Пречиствателната станция в града.

„Въпреки нашето настояване за тези две седмици Министерството на финансите не съумя да свърши работата и да ни предостави този безлихвен заем”, каза Атанасов. Хората от Инициативния комитет са възмутени и дълбоко огорчени от мудността и безхаберието на държавната администрация, тъй като лично са ходили до министерството. От разговорите с отговорните лица са останали с убеждението, че няма противодействие по принцип срещу заема.

Затова сега изразяват недоволството си и желанието този заем да бъде решен и да се сложи край на тази сага, каза Атанасов. „Всичко е въпрос на добра организация, бързо действие и отзивчивост от страна на тези, които би трябвало да подготвят по същество този процес и документи”, смятат протестиращите. Блокадата на главния Подбалкански път е предвидена за 12 часа на обяд. „Сред жителите на Сопот цари революционно настроение, ще се действа решително и умно”, каза Атанасов. Те са уведомили както общината, така и полицията за своите действия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.