Жителите на Сопот блокират Подбалканския път утре

Жителите на Сопот ще блокират Подбалканския път, в района над общината, в знак на протест заради протакането на отпускане на безлихвен заем. Това каза пред Фокус Манол Атанасов, председател на Инициативния комитет на стачкуващите. Утре изтичат двете седмици отсрочката, които съдия-изпълнителят даде на общината, преди да проведе търг за имуществото на общината поради неразплатени задължения на консорциума, построил Пречиствателната станция в града.

„Въпреки нашето настояване за тези две седмици Министерството на финансите не съумя да свърши работата и да ни предостави този безлихвен заем”, каза Атанасов. Хората от Инициативния комитет са възмутени и дълбоко огорчени от мудността и безхаберието на държавната администрация, тъй като лично са ходили до министерството. От разговорите с отговорните лица са останали с убеждението, че няма противодействие по принцип срещу заема.

Затова сега изразяват недоволството си и желанието този заем да бъде решен и да се сложи край на тази сага, каза Атанасов. „Всичко е въпрос на добра организация, бързо действие и отзивчивост от страна на тези, които би трябвало да подготвят по същество този процес и документи”, смятат протестиращите. Блокадата на главния Подбалкански път е предвидена за 12 часа на обяд. „Сред жителите на Сопот цари революционно настроение, ще се действа решително и умно”, каза Атанасов. Те са уведомили както общината, така и полицията за своите действия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони