В Банско арестуваха 6 лица за проституция и дрога

БСП готви концепция за партийна телевизия

Без почивка за бавния и напрегнат ЦСКА

Британец продаде марков чайник на 200 години за 650 000 евро

Атина към Анкара: Не сме Ирак или Сирия, можем да се защитим

Мария Захарова: Кокаинът в посолството в Аржентина няма общо с руските дипломати

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

Тази година откриват „Пловдивци“ – първият нов язовир от 30 години

Протестиращи блокираха отново пътя Е-79 край Видин

Кушията в Априлово през обектива на “Труд” (СНИМКИ)

Мъже с качулки запалиха камиони и багери на транспортна фирма

МВнР: Избягвайте пътувания на Балканите заради тежката зимна обстановка

Махат „Александър Велики“ от летището в Скопие (ВИДЕО)

Нови изисквания към общинските съветници ще има от следващия мандат

60-годишен закон засяга над 10 000 деца годишно у нас Игра „Не ме съди, човече” събра родители и хлапета във Варна

В Швейцария се питат: Кой ще спре скрап българите?

“Кой ще спре скрап българите?” – този въпрос задава швейцарският вестник “Блик” и разказва любопитната история на български “предприемачи”, които действат в сивия сектор.

Центърът на “холдинга” е в градчето Херцогенбухзее със 7000 души население. Макар че е световно неизвестно, то е в стратегическия център между столицата Берн, часовникарския мегаполис Биен, Люцерн и Аарау.

В Херцогенбухзее започнали да пристигат съмнителни бусове с българска регистрация. Престояват известно време и се прибират. По-късно любопитни журналисти установяват, че нашенците се занимават с изкупуване на стари автомобили и електроуреди за скрап.

Част от вещите предават за вторични суровини на местни преработватели, друга си отнасят в България, разказва онлайн изданието на “Блик”.

Тази дейност обаче автоматично ги квалифицира като предприемачи… бизнесмени, които подлежат на регистрация, плащане на данъци, осигуровки, проверка на имуществото и т.н. Да, но швейцарският закон им оставя вратичка – 9 дни! До 9 дни човек може да развива икономическа дейност, без да го ловят всякакви регистрационни режими.

Затова и нашенците прилагат схема на постоянна ротация. Потвърждава го и техният хазяин от Херцогенбухзее, който им отдава под наем апартамент и отделна стая срещу общата сума от 1450 швейцарски франка. Човекът изповядвал принципа, че щом наемателите не създават проблеми, не му е работа да им се меси. Но признава, че обитателите на жилището постоянно се менят.

И няма как да е иначе, защото 90 дни е максималният престой за туристи от България. След това е необходимо човек да се регистрира в полицията и общината. За момента обаче в Херцогенбухзее не е регистриран нито един българин, завършва „Блик”.

Ротацията на хокеен принцип се изповядваше и от българските бандити в Южна Франция. За разлика от своите колеги “металисти” обаче, те се занимаваха с откровени кражби и бандитизъм.

Въпросът е дали не става дума за нова схема, по която работят родните престъпни кланове.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.