Камерън отново замрази заплатите на министрите си

Заплатите на министрите от британското правителство ще бъдат замразени и през следващите пет години, за да се намали бюджетния дефицит. Това заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс и БГНЕС.

Министрите получават годишна заплата от 134, 565 британски паунда (208 000 долара), в това число и техните възнаграждения като депутати. Техните заплати са били замразени от 2010 г. насам, когато освен това бяха намалени с 5% като част от тогавашната програма на коалиционното правителство за финансови съкращения.

Управляващите от Консервативната партия обещаха в следващите две години да запълнят дупка от 25 млрд. паунда (30 млрд. долара) в опитите си да превърнат 5% дефицит в излишък до 2018 г. - 2019 г.

Независим британски орган, който ръководи и отговаря за финансовите възнаграждения на депутатите в страната, по-рано препоръча увеличаване на заплатите на всички 650 членове на парламента, в това число и министрите, с 10%, което ще направи възнагражденията им 74 000 паунда. Премиерът призова институцията да обмисли отново предложението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят