Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

Наплив от онлайн молби за първолаци във Варна

Наплив на онлайн молби за записване на първолаци регистрират двете варненски училища, които пилотно въведоха електронен прием за най-малките ученици.

От 20 до 26 май в ОУ “П. Р. Славейков” бяха депозирани над 250 заявления при 120 свободни места. Толкова първокласници ще тръгнат наесен и в СОУ “Найден Геров”, което стартира кампанията по приема вчера. Само за два часа онлайн документи подадоха над 100 родители. Двете училища са сред петте, в които по традиция има най-голям наплив на кандидати за първи клас. В листата са още СОУ “Св. св. Кирил и Методий”, СОУ “Св. Климент Охридски” и Руското училище. Проверка на “Твоят ден” показа, че в последните две документи се приемат също от 26 май, но само на място.

Срокът за онлайн кандидатстване в ОУ “П. Р. Славейков” и СОУ “Найден Геров” е до 17 ч на 29 май. Тогава приключва подаването на документи по стандартния ред и в повечето училища в града, които наесен ще приемат 3990 първолаци.

“Електронният прием пести време на родителите, а за училищата гарантира пълна прозрачност на приема. Надявам се, че след тази кампания ползите от новата услуга ще станат видни за всички”, коментира Лилия Христова, шеф на общинската просветна дирекция. От м.г. екипът предлага електронният прием да бъде въведен масово, но по закон решение за това трябва да вземат педагогическите съвети и директорите на училищата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.