Видин има сметище за 20 млн. лева

Приключи строителството на регионалното депо за отпадъци, съобщиха от община Видин. Очаква се всеки момент обектът да бъде пуснат в експлоатация от приемателна комисия към Дирекцията за национален строителен контрол.

Депото, което ще обслужва общините от Видинско, бе изградено за над 20 млн. лв. по оперативна програма “Околна среда”, съфинансирано от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд на Европейската общност.

Площадката от 22 хектара е на около 13 км от Видин, в местността Рамова ливада. Депото е с капацитет от 516 000 тона и с 20 години ефективен експлоатационен живот.
Предстои среща на Сдружението на общините, които са партньори по проекта, за да се определи таксата, която ще се заплаща и механизмът на работа с новото депо. От кметството във Видин поясниха, че управлението на предприятието, което ще оперира с регионалното депо, е общинско. Ще се работи изцяло с нова техника, която тези дни ще бъде доставена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.