Пак питат експерти крала ли е Масларова

Заключението на вещите лица за стойността на ремонта на социалния дом в Стара Загора е необосновано. Това обяви съдия Димитрина Ангелова, която разглежда делото срещу бившия социален министър от тройната коалиция Емилия Масларова.

От 2010 г. тя и още петима души са обвинени в присвояване на 11 млн. лв. от „златния ремонт“ на социалния дом.

Вчера експертите представиха отговор на въпроса какво е качеството и стойността на монтажните работи на реконструкцията на сградата чрез изчисления в таблица. Становището им обаче предизвика възмущението на прокуратурата. “Въпреки че съм учила достатъчно висша математика, не мога да разбера как са получени изчисленията в тези таблица,” възкликна прокурор Любка Кръстева, явно недоволна от заключението на вещите лица.

Другият представител на държавното обвинение Калин Софиянски заяви, че вещите лица не са извършили реален оглед на сградата в Стара Загора, а са обобщили стандартни данни в строителството.

“Предлагате да се разруши сградата, за да разберем дали е било почистено, преди да бъде сложен гранитогрес ли”, попита адвокатът на Масларова Ина Лулчева.
Така след няколкочасови словесни престрелки съдия Димитрина Ангелова реши: “В този вид е прибързано както да приемем, така и да отхвърлим експертизата. Затова нека до следващото заседание вещите лица да допълнят становището си за ремонта на сградата.”

Експертите трябва да са готови до 9 юли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право