Tехнологии от самолетостроенето „Made in Germany” навлизат при прозорците в България

Модерната архитектура и строителство все повече се стремят да покрият в максимална степен изискванията за енергийна ефективност. Това не е самоцел, а тенденция, която се основава на динамиката на съвремието, на желанието за комфорт. В този смисъл, съвсем логично расте популярността на иновативните полимерни решения. Милиони потребители по света използват именно тях за дома или офиса. Прозорците, направени от PVC, успяват в най-голяма степен да удовлетворят нуждите от висока енергийна ефективност, шумоизолация, лесна поддръжка и дизайн.

Една немска компания години наред диктува модата не само впрофилите за прозорци, а в полимерните иновации с приложения в самолетостроене, автомобилостроене, мебелна индустрия, сградна техника. REHAU предлага широк спектър от решения за високото строителство: от системи за прозорци, фасади, плъзгащи врати, входни врати, зимни градини до ролетни щории капаци за прозорци. Освен новаторските системни решения REHAU осигурява консултанти във всеки етап на строителния процес, от проекта до изпълнението и поддръжката.

Топлоизолация

При нито един друг строителен елемент не се наблюдава такова стремително подобрение в качествено отношение, както при подобряване на топлоизолационните качества на прозоречните системи. Основание за това дава приложението им при регулиране на енергийния баланс на сградите. Чрез сертифицираните прозоречни системи добрият проектант успява да намали топлинните загуби на сградата и увеличи пасивните печалби от активното слънцегреене. Ето защо, правилния подбор на система и вид стъклопакет, на местоположението и размерите на прозоречните системи, могат да окажат голямо значение при разхода на енергия на сградите. Спестената енерегия с актуалните системи на REHAU спрямо добрите прозорци днес може да достигне над 50%.

В отговор на високите изисквания идва и разработената от REHAU прозоречна система GENEO. Това, което я прави уникална, е високотехнологичният материал RAU-FIPRO. Това е стъклопластен материал, който завишава якостните качества на профила. Повишената стабилност позволява отпадане на армиращите метални шини в профила при стандартните прозорци. По такъв начин GENEO постига нужните за пасивни сгради стойности на топлопреминаване, поради отпадане на топлинните мостове от металните елементи. Шесткамерната конфигурация на профила позволява освободените от стабилизиращи шини пространства да бъдат запълнени с пълнежи, които да повишат топлоизолацията и да бъдат изпълнени всички изисквания на клиента за форма и цвят.

Шумоизолация

Високите нива на шумове в заобикалящата среда - като шум от улицата или строителен обект - са неприятни и могат в дългосрочен план дори да увредят здравето. Нашите прозоречни системи и системи за врати могат да се напаснат индивидуално по отношение на шумоизолирането в съответствие с изискванията и заобикалящата среда. Така шумът остава отвън, а вътре е приятно тихо.

Защита от взлом

Според статистиката в Германия на всеки 2 минути се извършва взлом – главно през деня, когато няма никой в къщи. Данни за България липсват, но едва ли са по-обнадеждаващи. Към най-любимите места за проникване спадат прозорците и балконските врати. За това има мерки, които повишават защитата от взлом и могат да бъдат пригодени индивидуално за всяка врата и прозорец. Например защитата от взлом на по–долните етажи би трябвало да е по–висока от тази на по–горните, защото те могат да се достигнат по–лесно.

Компоненти за повишаване на сигурноста:

• Специални заключващи механизми

• Усилени елементи на обкова с повишена сигурност

• Триплексно стъкло (VSG)

• Възпрепятстващо взлом остъкляване

• REHAU технология за залепване на стъклото към профила на крилото

• REHAU вградени външни ролетни щори

Лесна поддръжка

Прозорците са изложени на голяма експлоатация, било то от влиянието на околната среда или от редовното им отваряне и затваряне. Профилите на REHAU имат уникална HDF (high definition finishing) повърхност. Тази специална повърхност е гладка, лесна за поддържане и придава на прозорците и вратите брилянтен блясък. Така те остават блестящи и красиви за дълги години напред.

Още интересни факти и решения можете да намерите на сайта на технологичния гигант www.rehau.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес