Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Разследват незаконно осиновяване на българче в Спарта (Видео)

Гръцката полиция разпространи снимките на две ромски двойки от Спарта, които са обвинени в отвличане на непълнолетни деца на възраст под 14 години. Става дума за Йоанис Караянис и София Карагуни, родени през 1986, Нектариос-Константинос Карагунис, роден през 1980, и Калиопи Караяни, родена през 1987. Това съобщи greekreporter.gr.

Четиримата се явиха пред прокурора в Спарта, която им предяви обвинението. В петък след подаден сигнал полицията откри две деца в семействата на двете двойки в ромски катуни край Спарта.

Мнимите родители, които въпреки еднаквите си фамилии нямат роднински връзки помежду си, първоначално казали, че децата са техни. След проведените ДНК-тестове е установено, че те не са биологичните родители на децата. В допълнение у ромите не са били открити никакви документи, които да сочат законно осиновяване.

Според някои източници, децата се намират на защитено място. В момента властите не са се обърнали към организацията за защита на децата „Усмивката на детето” с искане да поеме грижата за тях. И двете деца са мургави и на видима възраст около 4 години, но засега не е изяснен точният им произход. Според някои сведения едното от тях е от Гърция, а другото – от България или Румъния.

В репортаж на информационния сайт от Спарта notospress.gr едното от децата е момче и се казва Теофилос. Близки на родителите твърдят, че детето е живеело в добри условия.

Същата медия посочва, че основните версии, по които работи местната полиция. Първата е, че децата са биологични деца на други ромски семейства и са били осиновени от конкретните две семейства по неформален начин.

Втората възможност е те да са били отвлечени от „осиновителите” или от други роми, които след това са им ги предоставили. Във всички случаи и двете деца живеят в конкретните семейства от бебешка възраст.

Третата вероятност е децата да са били продадени на „осиновителите” или на други роми от биологичните си родители.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете