Бизнесът може да кандидатства директно в Брюксел по Евростарс

Възможностите за кандидатстване с проекти по програма Евростарс ще бъдат представени днес в София в рамките на информационен ден, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Секретариата на Eureka.

Програмата Евростарс стимулира съвместни международни изследователски и иновационни проекти чрез облекчаване на достъпа до финансиране при разработване на нови продукти, технологии и услуги.

Програмата подкрепя малки и средни предприятия, които ръководят съвместни научно-изследователски проекти в партньорство с други предприятия или изследователски организации.

Проектите, които ще се финансират, трябва да са в полза на предприятията и крайният продукт от проекта да бъде внедрен в производството до две години.

Създадената през 1985 г. Eureka е европейска мрежа за трансграничното сътрудничество между научноизследователски институти, висши учебни заведения, производствени предприятия и финансови институции.

Представители на Eureka, ИАНМСП и експерти ще представят правилата за допустимост, процеса на кандидатстване и оценка, добри практики и възможностите за намиране на международни партньори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.