Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение ще се проведе под егидата на президента

На 27 май, сряда, под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение. Събитието е част благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“, която цели да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите чрез консултации и съдействие от специалисти. Средствата за провеждане на абитуриентския бал са предоставени от дарители.

На 27 май от 16.30 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Плевнелиев ще посрещне 152 младежи от 40 институции, социални услуги и специализирани училища за деца в неравностойно положение. Деяна Костадинова, секретар на президента по социални политики, младежта и спорта, ще обобщи резултатите от работата по инициативата „Подкрепи една мечта“ с випуск 2014-2015 г.

В 19.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна“ ще започне тържественият бал за абитуриентите с участието на популярни български изпълнители. Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Михаела Филева, Прея, Жана Бергендорф, Део, „Акага“ и други.

Инициативата „Подкрепи една мечта“, която се провежда за четвърта поредна година, се фокусира върху осъществяване на подкрепа за младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. Чрез подписано през 2012 г. Споразумение за сътрудничество Президентската институция, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане обединиха усилията си за изпълнение на дейности, насочени към подпомагане на младежите от целевата група на инициативата. Към Споразумението т. г. се присъедини официално и Министерство на труда и социалната политика. От началото на 2015 г. екипи от специалисти информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като оказват съдействие на всеки от тях да направи избор, съответстващ на интересите и възможностите му и да развие личния и професионалния си потенциал.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.