На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение ще се проведе под егидата на президента

На 27 май, сряда, под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение. Събитието е част благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“, която цели да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите чрез консултации и съдействие от специалисти. Средствата за провеждане на абитуриентския бал са предоставени от дарители.

На 27 май от 16.30 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Плевнелиев ще посрещне 152 младежи от 40 институции, социални услуги и специализирани училища за деца в неравностойно положение. Деяна Костадинова, секретар на президента по социални политики, младежта и спорта, ще обобщи резултатите от работата по инициативата „Подкрепи една мечта“ с випуск 2014-2015 г.

В 19.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна“ ще започне тържественият бал за абитуриентите с участието на популярни български изпълнители. Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Михаела Филева, Прея, Жана Бергендорф, Део, „Акага“ и други.

Инициативата „Подкрепи една мечта“, която се провежда за четвърта поредна година, се фокусира върху осъществяване на подкрепа за младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. Чрез подписано през 2012 г. Споразумение за сътрудничество Президентската институция, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане обединиха усилията си за изпълнение на дейности, насочени към подпомагане на младежите от целевата група на инициативата. Към Споразумението т. г. се присъедини официално и Министерство на труда и социалната политика. От началото на 2015 г. екипи от специалисти информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като оказват съдействие на всеки от тях да направи избор, съответстващ на интересите и възможностите му и да развие личния и професионалния си потенциал.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.