Животновъди даряват кози от стадата си на засегнатите от чумата

20% по-малко безработни жени 14,4% разлика в заплатите на двата пола

Баварски патрули на границата с Австрия

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 18 юли 2018

„Боинг“ получи поръчка за два нови „Еър Форс 1“ Сделката е на стойност 3,9 млрд. долара

Плащаме в брой до 5000 лева

Криминално проявен мъж буйствал в автобус на градския транспорт и отправил заплахи към водача

12 000 деца са отпаднали от клас 2000 върнати, но отново напуснали

САЩ добиха 11 милиона барела суров петрол за един ден за първи път в историята

Унгария се изтегля от миграционен пакт на ООН Споразумението ще бъде окончателно прието през декември

Въвеждаме еврото от лятото на 2022 г. Трябва да престоим в ERM II поне 3 години, каза Валдис Домбровскис

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Близо 21 хил. лв. глоба за коневъда, изоставил стадото си от около 70 коне в Осоговския балкан

Гласуват за д-р Дечо Дечев в петък

Събрани са над 220 хил. подписа за референдум срещу приемане на еврото Според организаторите от партия "Възраждане" няма законова пречка за допитване

Върнаха болна от рак от спешното в Асеновград, имали два по-тежки случая

Болна от рак на кръвта асеновградчанка с оплакване от задушаване не била приета в Спешното отделение на болницата в Асеновград с обяснението, че в момента лекарите работят по два по-тежки случая. Скандалният случай вдигна градуса на напрежението в клиниката и предизвика шумни дебати в града.

„Майка ми е болна, има хронична левкемия и е с трахеостома. През нощта получи пристъп, сериозна кашлица и задушаване. Закарах я в спешното отделение в болницата в Асеновград“, разказа дъщерята на пациентката Милена Куцева. Медицинска сестра от Спешното обаче ги отпратила. Жената им обяснила, че в момента имат два спешни случая – човек с инсулт и 15-годишно дете в кома след натравяне. Насочила ги към кабинет 5 при неотложната помощ, покриваща личните лекари нощем. Оттам заявили на Милена, че нищо не могат да направят за такава диагноза и най-добре да отидат в Пловдив, пише „Марица“.

„Върнах се в спешното отделение паникьосана. Майка ми вече се задушаваше на пейката“, описва драмата младата жена. Когато излязла от кабинета, медсестрата отново обяснила на придружителката, че няма места. Тя даже задърпала Куцева навътре, за да се убеди с очите си. Тогава изскочил млад лекар и започнал да пита къде е полицията. Скандалът разстроил онкоболната жена, която се разплакала и сама пожелала да си тръгне. Дъщеря обаче поискала да узнае името на лекаря, който отказал да приеме майка й. Тя останала учудена, че Спешното може да приеме едновременно само двама пациенти. Лекарят се ядосал и започнал да си дърпа сам баджа на престилката, за да си покаже името. В крайна сметка болната била приета обратно в кабинет на неотложната помощ, където успокоили задушаването.

„Причините, заради които не успях да приема пациентката, са известни. Имаше два критични случая и нямахме резерви. Трябваше да оставя детето в кома на произвола на съдбата ли? Да, може би с неправилния тон ви върнах, и това е грешка, която съм направил“, признава във Фейсбук след инцидента дежурният лекар Обрейко Обрейков. Той поясни, че не е заплашвал никого с полиция. Исках от тях да сложат някакъв ред. Цялата система е за смяна, коментира д-р Обрейков.

Отделението за Спешна помощ в МБАЛ-Асеновград работи вече пета година, но има само 2 легла в шокова зала и 2 за наблюдение. Не е ясно защо е отказан прием на пациентката, която би била трета по ред. Управителят на болницата не бе открит за коментар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.