Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Върнаха болна от рак от спешното в Асеновград, имали два по-тежки случая

Болна от рак на кръвта асеновградчанка с оплакване от задушаване не била приета в Спешното отделение на болницата в Асеновград с обяснението, че в момента лекарите работят по два по-тежки случая. Скандалният случай вдигна градуса на напрежението в клиниката и предизвика шумни дебати в града.

“Майка ми е болна, има хронична левкемия и е с трахеостома. През нощта получи пристъп, сериозна кашлица и задушаване. Закарах я в спешното отделение в болницата в Асеновград”, разказа дъщерята на пациентката Милена Куцева. Медицинска сестра от Спешното обаче ги отпратила. Жената им обяснила, че в момента имат два спешни случая – човек с инсулт и 15-годишно дете в кома след натравяне. Насочила ги към кабинет 5 при неотложната помощ, покриваща личните лекари нощем. Оттам заявили на Милена, че нищо не могат да направят за такава диагноза и най-добре да отидат в Пловдив, пише “Марица”.

“Върнах се в спешното отделение паникьосана. Майка ми вече се задушаваше на пейката”, описва драмата младата жена. Когато излязла от кабинета, медсестрата отново обяснила на придружителката, че няма места. Тя даже задърпала Куцева навътре, за да се убеди с очите си. Тогава изскочил млад лекар и започнал да пита къде е полицията. Скандалът разстроил онкоболната жена, която се разплакала и сама пожелала да си тръгне. Дъщеря обаче поискала да узнае името на лекаря, който отказал да приеме майка й. Тя останала учудена, че Спешното може да приеме едновременно само двама пациенти. Лекарят се ядосал и започнал да си дърпа сам баджа на престилката, за да си покаже името. В крайна сметка болната била приета обратно в кабинет на неотложната помощ, където успокоили задушаването.

“Причините, заради които не успях да приема пациентката, са известни. Имаше два критични случая и нямахме резерви. Трябваше да оставя детето в кома на произвола на съдбата ли? Да, може би с неправилния тон ви върнах, и това е грешка, която съм направил”, признава във Фейсбук след инцидента дежурният лекар Обрейко Обрейков. Той поясни, че не е заплашвал никого с полиция. Исках от тях да сложат някакъв ред. Цялата система е за смяна, коментира д-р Обрейков.

Отделението за Спешна помощ в МБАЛ-Асеновград работи вече пета година, но има само 2 легла в шокова зала и 2 за наблюдение. Не е ясно защо е отказан прием на пациентката, която би била трета по ред. Управителят на болницата не бе открит за коментар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете