Затвор за мъж, пребил бивш кмет в дома му

Врачанският районен съд постанови присъда от 4 месеца лишаване от свобода на 36-годишен мъж за нападението му над бивш кмет на село Веслец, съобщи „Конкурент“. Делото е разгледано преди дни от наказателен състав, който одобрил сключено споразумение между прокуратурата и подсъдимия.

През нощта на 22 февруари, малко след полунощ, М.Ц. се промъкнал в дома на бившия управник Валентин Георгиев в село Веслец, за да краде. Стопанинът обаче чул шум, станал да провери какво се случва в жилището му и попаднал на крадеца. Изплашен, че е заловен, М.Ц. започнал да нанася удари по главата на Георгиев, а после избягал.

От материалите по делото става ясно, че мъжът е получил две средни телесни повреди. Едната е счупване на костите на черепния свод, а другата мозъчна контузия и травматичен кръвоизлив.

Според решението на магистратите, присъдата от 4 месеца лишаване от свобода нападателят трябва да изтърпи при първоначален общ режим. Тъй като беше заловен и тикнат в ареста веднага след престъплението, голяма част от наказанието му вече е изтърпяно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони