Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Търгът в Сопот започна със стола на кмета, цената му тръгва от 72 лева

В 11 часа започна публичната продан на имущество на община Сопот, заради невърнатия все още заем на общината към компанията, построила пречиствателната станция, съобщи БГНЕС.

Въпреки отсрочката от две седмици общината все още не се е разплатила и съдия изпълнител Обретенова започна не с друго, а с кметския стол. Обявената за него цена е 72 лв.

Още след началото на търга стана ясно, че нищо от кабинета на кмета не е на мястото си и че липсват много неща от описаното имущество. По описа единствената намерена вещ беше окачена на стената електрическа печка за отопление. Има сигнал, че през нощта са изнесени компютрите на общината и са внесени други. Сериозните липси създадоха проблеми още в началото на търга.

Кметът Тодор Личев показа протокол, според който всичко си е на мястото, но не пожела да остане по време на разпродажбата, тъй като имал по-важна работа.

В залата, където се провежда търгът, присъстват общинските съветници на БСП, чието намерение е да закупят компютрите с данните на ГРАО и да ги дарят на общината.

Преди две седмици, когато бе предишният опит за публична продан, кметът Личев увери, че всеки момент очаква безлихвен заем, с който да погаси дълга на общината. Той каза, че документите за заема са готови и предадени преди 4 месеца, но има необяснимо забавяне и мълчание. Според него управляващата партия изчаква момента и ще пусне заема, за да сложи на неговото място свой човек.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете