Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Горанов: Има над 150 прихващания в КТБ и 200 изискуеми кредита

На временните синдици в КТБ им бе дадено право да оспорват прихващания. Съгласно последните промени, започнато ли е оспорване на извършените прихващания, колко са вече атакувани в съда и на каква стойност, има ли система – от по-големи към по-малки. Не може в условия на специален надзор, прихващанията да не бъдат атакувани. Всички трябва да бъдат еднакви пред закона за банкова несъстоятелност и да получат еднакъв процент от масата по несъстоятелност. Този въпрос зададе депутатът Мартин Димитров към министъра на финансите Владислав Горанов.

“Общественият интерес е сериозно накърнен. Въпросът за КТБ ще е актуален за всяка сесия на парламента. Всички сделки, които потенциално увреждат масата на несъстоятелността ще бъдат атакувани, част от тях вече са атакувани по закона за банковата несъстоятелност. 

Над 200 кредита са обявени за изискуеми. Образувани са над 50 наказателни производства, над 35 срещу длъжници на банката, установени са над 150 прихващания, 20 производства срещу длъжници по закона за особените залози.

Готов съм да предоставя и последния отчет от синдиците, никой не разполага с детайлната информация за лицата вътре”, каза Горанов. 

“Има вероятност да бъде избрана най-голямата компания в света в тази област за разследването на КТБ. Има задание от българската прокуратура, за да бъде използвана тя и като експерт в помощ на работата по проблемите на ктб и нарушението на закона при управлението на банката. Разчита се на фирмата, която ще бъде избрана да помогне и от гледна точка организиране на обвинението срещу закононарушителите”, допълни финансовият министър.

“Освен тази фирма да възстанови възможно по-голяма част от парите има и друг въпрос – фирмата няма да се съгласи сама да огласи списъка от лица, замесени по случая КТБ – десетки хора са, важно е тази информация освен да отиде в прокуратурата, да бъде и оповестена публично”, заяви Мартин Димитров.

Горанов бе категоричен, че ако разследващата компания си свърши работата и намери тези данни, то ще бъде намерен начин те да бъде оповестени.

“Към 30 април 2015 година постъпленията в приходните агенции за първите четири месеца на 2015 година са с 814,2 млн. лева повече спрямо тези, събрани към 30 април 2014 година. Това представлява номинален ръст от 11,5%, при заложен ръст в закона за бюджета на 2015 спрямо 2014 в размер на 4,3%”, добави финасовият министър.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете