Таня Боева: Аз любовница на Брендо? Не го познавам!

Парадоксално е, но колкото по-голяма кучка те

изкарат, толкова по-добре се продаваш, признава

певицата

– Таня, кога получи зелената карта за САЩ?

– Бях ходила няколко пъти там с туристическа виза – първият беше през 2004-та. Хареса ми, реших да кандидатствам за зелена карта и спечелих. Тогава бях бременна със сина ми Росен. Когато получих писмото, се обадих до посолството и няколко пъти отлагах интервюто. След като родих на 9 март, отидохме с мъжа ми и бебето в посолството, дадоха ни визи и ни казаха до 6 месеца да влезем в САЩ, за да си получим зелените карти.

– Когато отидохте там, къде отседнахте?

– Имаме много приятели българи, които живеят там. Отседнахме в Чикаго, изкарахме си всички необходими документи със статут да живеем в САЩ. Така ходя всяка година там за по няколко месеца, време, през което обикалям Америка с концерти пред българската общност. Чувствам се прекрасно на тези срещи с нашенците, живеещи там.

– А имате ли намерение да се установите в Америка за постоянно?

– Не съм казала, че няма да отида там за дълго. След два-три месеца обаче носталгията ме връща всеки път. Хубавото на зелената карта е, че мога да отивам и да се връщам, когато пожелая. Росенчо е малък. Смятам, че за него ще е прекрасно като порасне да има шанс сам да избира къде да се установи – тук или в Америка, не че България не е вариант за живеене, но засега – много труден, самата аз го изпитвам на гърба си. За мен всички хора, които се опитват да правят някакъв бизнес в България, са герои – защото страната ни все още дава съвсем малко възможности за реализация и за сметка на това създава много трудности. Да не говорим за корупцията.

– Известно е, че си от малкото изпълнители, които се самопродуцират. Как се реши на това?

– Известно е, че бях в “Пайнер”, после в “Ара Мюзик”, но в крайна сметка реших сама да организирам изявите си. Всъщност това правех и докато бях поп певица.

– В този период – през 1995 година, ти спечели и “Златният Орфей” за млад изпълнител, как стигна до този авторитетен навремето конкурс?

– “Виновникът” за това бе композиторът Найден Андреев. Той изигра голяма роля по пътя ми на поп певица. Щях да представям песен на “Златният Орфей”, която трябваше да запиша в неговото студио. Не го познавах и бях много притеснена, бях чувала, че е малко серт и директен – качества, които всъщност после ни сближиха – обичам хората, които казват истината в очите. Когато ме чу как пея, Андреев спонтанно ми предложи да се явя и на конкурса за изпълнители. И тогава подготвих песента на Димитър Гетов “Космичен блус” и едно италианско парче. Не можах да повярвам на ушите си, когато обявиха, че печеля първо място за млад изпълнител в конкурс, в който се състезаваха 13 певци. Помня, че тогава деканът на вокалния факултет в Консерваторията ми каза: “Вратите ни са отворени за теб без изпит”. Посъветвах се с Найден Андреев, но той ми каза: “Недей, ти си ценна, защото си неподправен диамант. Влезеш ли в Консерваторията, ще те уеднаквят”. И не се записах да следвам, но се записах на уроци по пеене. Послушах го, той е моят учител, той е гуруто в моя живот, лека му пръст.

– Това, че печелиш “Златният Орфей” е било безумно голям успех за теб.

– Наистина, нямах 20 години, дошла от малкия Димитровград. Когато ме обявиха за победител, ми се подкосиха краката. Това бе моят голям старт и затова Найден Андреев остава за мен велик и специален човек. Другият е Димитър Гетов, с който започнах да работя и той изигра голяма роля в кариерата ми като поп певица. Следващата година представих неговата “Сребрее косата ти рано, мамо” на “Златният Орфей” в конкурса за песни и тя получи втора награда.

– И как така изведнъж се ориентира към попфолка?

– Това стана през 1998-а, в началото ей така, на шега. Поп музиката беше в период на криза. Всъщност преди това представихме песен за “Бургас и морето” – на съпруга ми, който тогава ми беше гадже. Не бе допусната, защото я набедиха за много музикантска, а не комерсиална. Бях млада и луда и това ме вбеси. Казах си: “Къде, ако не на конкурс, да покажеш по-музикантската си песен!” Тогава бях дива, млада, непокорна, израснах с песните на Марая Кери и Уитни Хюстън, те ми бяха на сърце, те ми отиваха, защото аз съм по-топъл, нежен и кадифен глас, попът ми беше на сърце. Но напук, като искат комерсиална, започнах да пея и комерсиална музика.

* Ани Владимирова: Сексът гони проблемите в семейството

От толкова ядене, порно и мързел е пълно с хора с

наднормено тегло и еректилна дисфункция,

възмущава се психоложката

– Г-жо Владимирова, наскоро се оказа, че българите сме 9-ата най-нежна нация в Европа и че 52% вярват, че с доброта и нежност животът е много по-хубав. В същото време имиджът ни като нация и поведението на хората в обществото са доста по-различни. Как ще го обясните?

– Това изследване го знаем какво и защо е. Ще го обясня с разликата между желано и възможно. Ние на теория сме едни от най-големите моралисти, благородници и алтруисти, защото “така е правилно”. На практика обаче винаги имаме извинение “да не сме” в момента! Двойният стандарт ни е патент – критични сме в оценките на другите, лесно ни е да съдим всеки около нас, но стане ли дума за нас самите – винаги имаме “основателна” причина да не отговаряме на правилата.

– Според друга класация се оказва, че българинът се чувства много нещастен. Защо?

– Ами точно поради казаното по-горе! Може да излъжеш комшиите, че си много свестен и честен, но реално си знаеш колко мразиш, завиждаш и желаеш злото на ближния. Направи ми впечатление в храма “Св. Неделя” разговор между продавачка на свещи и мирянка. Мирянката записваше имена за молитва. Продавачката й предложи накрая да напише “и сродници”. Коментарът беше: “Ох, то за какво ли са тия сродници? Ама айде…”, а божията служителка довърши: “Само за ядове”. Могат ли да са щастливи хора, които по цял ден си водят такива “богоугодни” разговори?

– Какъв е моделът на идеалното българско семейство?

– Не зная. Още в “Българи от старо време” се вижда, че българското семейство е проблемно. Ние се спояваме само пред общ враг. Може би затова омразата парадоксално е конструктивна за нас. От доброто се раждат основно поговорки като “Много хубаво не е на хубаво”, “Няма ненаказано добро”, “Направи добро, изяж…” Да продължавам ли? Крият се постиженията, да не ви завидят… Интересното е, че в последните години хората започнаха да се женят масово. Май трудностите ги принудиха да се пооткажат от индивидуализма и страха да не им вземат имането и да се “закачат” до Белчо на браздата. Пак от зор…

– Какъв е най-често срещаният проблем при двойките?

– Много са! Но всичките идват от преноса на моделите от предишните проблемни двойки – на мама и тате, на свекървата и свекъра. Защото външни проблеми за семейството е имало и по-страшни отсега – болести, войни, смърт… но семействата са били здрави. Моделите на семеен ред се пренасят автоматично по силата на подражанието и липсата на алтернативен модел. За щастие риалити форматите показаха доста от бутафорния контрол и “логика” на отношенията в съвременните двойки. А псевдоморалистите викат: “Защо ги показвате тия работи?” Неприятно им е да се разбере, че може мъжът до теб да не е космата, воняща на алкохол свиня, а жена ти да те обича, без да й плащаш за всичко, да играе театри и да се чустваш виновен перманентно… Да, сега, като го казвам това, си мисля, че всички проблеми идват от тайните под юргана, за които не трябва да разбират хората. Почтените хора нямат тайни обаче!

* Албена Танева – с дебютно парче и видео с рекордни тегления в мрежата

* “Баджанаците” обичат мириса на бензин, а не на бира

Мотористите с неохота се качват в автоболите си,

само през зимния сезон

* Сензационно – уреждат мач Серафим Тодоров срещу Мейуедър

Българинът е последният боксьор, победил световния

шампион

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В “ЖЪЛТ ТРУД” ОТ 27 МАЙ!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.