Арестуваха пловдивския лихвар Борьо Окото

Пловдивски криминалисти са арестували 29-годишния местен лихвар Борислав Писачев по досъдебно производство на Окръжна прокуратура за изнудване на 25-годишния Иван Димитров.

Изнудването били придружено с употреба на сила и отправяне на тежки заплахи към жертвата и продължило от декември 2014 г. до 22 май 2015, когато полицаите щракнали белезниците на известния като Борьо Окото бабаит бизнесмен, занимаващ се с търговия на дървен материал.

Всичко започнало със заем от 1000 лв., които Борислав Писачев дал на по-малкия с 4 години от него Иван. Той върнал въпросната сума, но Борьо Окото продължил да му иска още пари, като сумата от 1000 лв. нараснала на 7500 лв. Иван Димитров не издържал на рекета и заплахите и се оплакал в прокуратурата, откъдето провели съвместна акция с отдел "Криминална полиция" на областна дирекция на МВР-Пловдив и задържали лихваря.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в извършването на което е обвинен Борислав Писачев, е лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 3000 лева. Съдът може да наложи и конфискация на имуществото му в размер до 1/2 от него, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Галина Андреева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право