Графити с Ботев и Каравелов в Попово

Ботев, Каравелов и части от техни произведения грейнаха на стена до гимназия "Хр.Ботев" в Попово за най-българския празник. Това съобщи директорът на училището Венелин Лазаров.

Графитите са направени от трима млади художници от града, които подарили творбата си на съгражданите си. Горан Ганчев, Ивайло Росенов и Симеон Желев осигурили чрез приятели всички нужни материали и работили три дни по патриотичното пано, което е разположено върху площ от близо 4 метра.

"Младежите сами дадоха идеята и ние я приветствахме. Избраха Ботев и Каравелов, защото в сградата има ученици от две училища, наречени на тези велики българи", разказа Лазаров.

Той допълни, че двама от художниците са завършили в Шуменския университет, но не могат да се реализират по специалостта си. Третият все още учел във Велико Търново.

Според приятели на младите родолюбци материалите им били осигурени от българи, живеещи зад граница и местни спонсори.

Директорът на гимназията Лазаров пък смята да предложи на художниците да продължат проекта и изрисуват още възрожденци на стената. С учителите от гимназията смятат да предложат там да бъде поставен и образът на Таньо войвода, чието име е свързано с Попово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони