Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Павлова: Усилията ни са насочени към това Лот 2 на Марица да бъде завършен до 28 май

Всичките ни усилия са насечени в посока до 28 май, когато беше първоначално поетия ангажимент от изпълнителя, магистралата да бъде окончателно завършена и одобрена от приемателната комисия. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, в интервю за Фокус.

„Има един важен момент, който трябва да споменем. Магистралата беше основно завършена миналата седмица и започна процедурата по проверка на извършената работа и съответно беше свикана държавна приемателна комисия. В рамките на проверката от екипа на пътната агенция, от лабораторията на агенцията, която правеше пробите съгласно изискванията и наредбите и машините, които измерват товароносимоспособността.

Показателите отчетоха, че в целостта си магистралата е добре направена, с изключение на три малки участъка. Един участък от 50 метра и два участъка от 25 метра, в които има отклонения от нормата за равност”, посочи Павлова. По думите ѝ въз основа на резултатите от проверката на лабораторията, от Агенция „Пътна инфраструктура” са издадени указания за преработване на проблемните участъци. „Още снощи и с моя санкция там бяха вкарани машини за фрезоване. Това означава, че ще се махне асфалта изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта е магистралата в нейната пълнота, в цялата ѝ дължина от 37 км, да бъде и да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация”, обясни Павлова. Тя бе категорична, че компромиси с качеството е недопустимо да бъдат допускани.

„За нас не е самоцел да я отворим на 28 май. Важно е да издадем акт 16 тогава, когато сме се уверили и сме проверили нейното качество, нейната цялост и дали отговаря на изискванията. Днес изпълнителят вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци, започва преасфалтиране и довършителни работи днес и утре”, допълни още министър Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете