Полиция в Лом пази ромски квартал от кърваво отмъщение

Полиция охранява една от ромските махали на Лом заради опасността от сблъсъци между две фамилии.

Родът на Михаил Петков - Гунди, се заканва с отмъщение на съседите си Каменови, които миналата година след скандал убиха един от синовете му и раниха друг.

"Не може синът ми да гние в земята, а убиецът му да е на свобода и да прави бал на детето си. Ако не приберат убиеца, лично ще го ликвидирам!", заканва се Гунди.

Напрeжението в циганската част на ломския квартал "Моминброд" пламнало в края на миналата седмица, когато в дома си се върнал пуснатия от ареста Асен Каменов. В средата на февруари 2014 г. Асен и синът му Захари след ръкопашна схватка гърмяха със самоделна пушка срещу синовете на Гунди. При стрелбата 20-годишният Румен Петков бе убит на място, а брат му Венко бе тежко ранен, но оцеля. Започналото разследване доказа, че бащата Асен е гръмнал смъртоносно Румен, а другият брат е бил прострелян от 17 годишния Захари. След седем месеца в ареста Захари Асенов излезе на свобода и продължи учението си.

Преди дни съдът пуснал от килията срещу 5000 лева гаранция и бащата Асен. Близките на Гунди обаче веднага обсадили дома на съседите си с тухли и колове и се заканили с отмъщение. В квартала пристигнали полицаи, които едва успели да озаптят настръхналите роми. "На двете семейства е връчено полицейско разпореждане да не влизат в саморазправи. Районът е под постоянно наблюдение, сблъсъци няма де се допуснат!", заявиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони