Проверяват МВР Стара Загора за дисциплинарни нарушения

Старозагорската окръжна прокуратура е започнала проверка по доклад на Инспектората на МВР. В документа се твърди, че са извършени дисциплинарни нарушения, свързани с неиздаването или задържането на наказателни постановления за административни нарушения в Първо Районно полицейско управление в Стара Загора.

Това потвърди за БНР окръжният прокурор Дичо Атанасов. Проверката по случая обхваща периода от 2007 до 2013 година, когато началници на Първо РПУ в Стара Загора са били Петко Петков – вече пенсионер и Иван Чолаков - сега директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Става дума за издадени, но незаведени наказателни постановления за административни нарушения или за такива, които не са изпратени до териториалната служба на НАП. Докладът посочва около 4000 административно-наказателни преписки, по част от които има издадени наказателни постановления, които не са придвижени по съответния ред или не са връчени на наказаните лица.

За друга част изобщо не са издадени такива постановления и с това държавната хазна е ощетена с над 250 000 лева. Най-вероятно този случай ще осветли гигантска корупционна схема, действаща в МВР от години и свързана с административно-наказателната й дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони