Уникален концерт на деца от 14 държави в Сливен

Деца от 14 държави изнесоха бляскав концерт на сливенска сцена. В голямата зала на Драматичен театър "Стефан Киров" те представиха характерни за своите народи фолклорни танци. Изпълненията им бяха аплодирани в препълнената зала от стотици зрители.

Гала-концертът бе последното събитие от 5-дневния Международен детски фолклорен танцов фестивал, чийто домакин бе Градът под Сините камъни. Участниците - момичета и момчета на възраст от 8 до 14 години, пристигнаха от Босна и Херцеговина, Германия, Грузия, Естония, Литва, Малайзия, Полша, Русия, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Чехия. Заедно с връстниците си от България те гостуваха на различни населени места, забавляваха се в работилница за танци, посетиха природни и културни забележителности. „Радвам се, че фестивалът изпълни най-важната си цел - да даде сцена за изява на талантливи деца, да бъде началото на нови и добри приятелства" - поздрави ги кметът на Сливен Кольо Милев, патрон на събитието.

Фестивалът е част от програмата на Майските дни на културата в Сливен. Градът се превърна в Детска столица на България за няколко дни. Международният танцов фестивал бе предшестван от единствения у нас Национален фестивал на детската книга, по време на който бе представена най-новата книжна продукция за малчугани, имаше премиерни спектакли, срещи с любими автори и илюстратори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони