Утре до обяд ще бъде слънчево, на места се очакват градушки

Утре през деня ще се задържи почти без промяна. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През нощта облачността ще намалее до ясно време. В повечето райони ще бъде и почти тихо. Утре преди обяд ще бъде предимно слънчево. Главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста, в Южна и Източна България купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се градушки. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от НИМХ към БАН, съобщи “Фокус”.

В следобедните часове в западните райони на Дунавската равнина ще се усили запад-северозападният вятър, а през нощта срещу четвъртък и в останалата част от страната. Максимални температури, в повечето места, между 20° и 25°, в София около 20°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури - между 20° и 23°. Температурата на морската вода е от 20° до 21°. Вълнението ще е 1-2 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В четвъртък ще има по-често значителна облачност. Преваляванията ще са на по-малко места и вече не така интензивни. Само в Родопската област след пладне са възможни по-съществени валежи. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, предимно умерен, а в Източна България ще се ориентира от север-северозапад и до вечерта ще се усили. Хладно време, дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса и максималните ще са предимно между 17° и 22°.

В петък ще бъде почти без валежи, облачността ще се разкъсва и намалява. Ще започне затопляне.

В събота ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще достигнат 22°-27°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето