Анчелоти безработен срещу 7,5 млн. евро

Карло Анчелоти ще си почива следващия сезон и ще получи чисто 7,5 млн. евро за периода от 1 юли до 30 юни 2016-а. „Реал“ (Мадрид) уволни треньора и затова ще дава заплатата (над 15 млн. бруто) до края на прекратения договор. „Кранчето“ ще спре, ако италианецът заработи в друг клуб. Но Анчелоти вече обяви, че ще се оперира и ще отдъхва през следващия сезон, въпреки интереса от „Милан“.

Карлето стана деветият махнат треньор за 12 г. управления на „белия“ президент Флорентино Перес за два периода.

В свой стил Анчелоти изрече само добри думи: „Прекарах две фантастични години в Мадрид.“ И в отговор се чуват само комплименти, въпреки сезона без купа. „Анчелоти е от най-добрите треньори в света“, заяви двукратният еврошампион с „балета“ Висенте дел Боске, изхвърлен след титлата през 2003-та.

„Новият треньор ще говори кастилски“, обяви Флорентино. Изявлението потвърждава медийните твърдения, които от седмица назначават Рафаел Бенитес. Испанецът е юноша на „Реал“, 7 години е играл в „бели“ отбори без първия, а 10 сезона е водил тимове от школата, с които има 2 титли и 2 купи. И е роден в Мадрид. Всеобщото мнение е - договорът с Рафа е 99% сигурен.

„Реал“ предлага 40 млн. евро за Серхио Агуеро, но „Манчестър Сити“ иска 90 млн.

Лео Меси от „Барселона“ спечели анкетата на в. „Ас“ за №1 на сезона в Примера дивисион. Асът, който има 43 гола и 29 асистенции, събра 55,87% от гласовете. Втори с 35,37% е Кристиано Роналдо от „Реал“, а трети - съотборникът му Хамес Родригес с 5,89%.

ПСЖ иска Шави, който напуска „Барселона“, но за да иде в Катар, съобщава в. „Льо Паризиен“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят