Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Запори за ЦСКА и “Локо” (Сф)

ЦСКА и „Локо“ (Сф) получиха нов удар, след като не успяха да изпълнят условията за лицензиране от УЕФА. Двата клуба са със запорирани приходи, след като НАП уведоми за решението БФС.

Така още на 1 юни, когато е следващият транш по тв правата, към агенцията ще влязат по около 200 000 лева, които клубовете чакат и са жизненоважни за тях в настоящата финансова ситуация.

Проблем при „червено-черните“ е, че именно този приход е един от „заложените“ в лицензионните документи и трябваше да послужи за изчистване на задължения, които да помогнат за получаване на лиценз.

На 27 май Апелативната комисия ще разгледа жалбите на двата клуба, ако дотогава има такива. ЦСКА е подал апел, който обаче изобщо не удовлетворява (поне на първо четене) изискванията и не аргументира как точно клубът трябва да получи лиценз. „Локо“ до вчера дори още не бе пуснал жалба.

БФС ще чака за заседание на Изпълкома поне до европейската квалификация на националите с Малта на 12 юни. А това събиране на ръководния орган е ключово. На него ще се разглежда ситуацията с лицензираните професионални клубове като бройка и ще се обсъжда формата на първенството според нея.

Ситуацията с ЦСКА и „Локо“ е такава, че дори да не получат лиценз, което става съвсем вероятно, двата клуба ще кандидатстват за място в елита пред Изпълкома. Такъв прецедент вече има с ЦСКА и „Берое“ от 2008-а, така че искането им вероятно ще бъде уважено, но при определени условия. Сред тях са – засилен мониторинг на финансите и схема, по която клубовете ще изчистят „футболните“ си дългове (тоест не тези към институциите, а към играчи, треньори, клубове и агенти). Има сериозна вероятност да бъде наложена и санкция при такъв сценарий, но едва ли отнетите им точки на старта на сезона ще са повече от 3.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете