Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Затруднен трафик в Румъния заради обилни снеговалежи и леден дъжд

Екатерина Захариева връчи “Златна лаврова клонка” на изпълнителния директор на ЕВРОПОЛ

Кукери освободиха Стара Загора от злите сили

Сменят нов асфалт на „Марица“ (обзор)

Два дни преди откриването на 34-километров участък от магистрала „Марица“ строителят е принуден да реже асфалта и да го заменя с нов. Причината е, че последният слой на трасето между Харманли и Димитровград е некачествен и много скоро след пускането на движението е възможно да се нагъне, съобщиха източници на „Труд“.

Проверката, направена от подвижната лаборатория на Агенция „Пътна инфраструктура“, е започнала в началото на седмицата и е във връзка с предстоящото издаване на акт 16 за експлоатацията на тази отсечка от магистралата. Лабораторията е установила, че на три места асфалтът не е равен и показва отклонения от нормите. „Най-вероятната причина е, че не е спазена рецептата за приготвянето му“, казаха от регионалното министерство.

Решението е новият асфалт и на трите места да се изреже и участъците да се преасфалтират по цялата широчина на магистралата. Тези действия се извършват вече втори ден и е възможно датата за откриването да се спази, но никой не иска да даде пълни гаранции. Затова е вероятно и пускането на магистралата да се отложи. Засега не се предвижда специална церемония, тъй като за изграждането на цялата „Марица“ трябва да се довърши още един 37-километров участък, което ще стане през октомври.

Изпълнител на отсечката между Харманли и Димитровград е консорциум между австрийската „ПОРР“ и българската „Пътностроителна техника“ АД. Те трябваше да свършат участъка още през август 2013 г., но пускът бе отлаган няколко пъти заради реконструкция на електропроводи и напоителни съоръжения, които глътнаха допълнително 16 млн. лв.

Това не е първият случай, в който трябва да се сменя асфалт на току-що построена магистрала. Преди 3 години същото се случи на участъка от „Тракия“ между Нова Загора и Ямбол.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.