Бившата руска разузнавачка Анна Чапман остава без работа

Бившата руска разузнавачка Анна Чапман в близките дни ще остане без работа, информира вчера в. „Известия”. Тя ще се прости с поста си на съветник на президента на банката Фондсервисбанк, заради сложното състояние, в което се намира финансовият институт. В момента в банката тече процедура по оздравяване, която е възложена на най-големия й кредитор - Роскосмос.

По данни на изданието кредитната организация ще прекрати договорните си отношения с Чапман от 1 юни т.г. Заедно с нея Фондсервисбанк ще напусне още една именита служителка, а именно дъщерята на първата жена космонавт Валентина Терешкова – Елена Терешкова.

Пресата припомня, че ексагентката започна работа в споменатата кредитна организация през 2010 г., малко след като тя беше освободена от САЩ в обмен на руски граждани, шпионирали в полза на Вашингтон и Великобритания. На сайта на банката се казва, че в качеството си на съветник Чапман отговаря за работата в областта на инвестициите и иновациите. През лятото на 2014 г. тя влезе в Борда на директорите на Фондсервисбанк. Финансовият институт заема 84-о място по обем на активи в руската банкова система, пише РБК. През февруари т.г. в банката беше въведена временна администрация, а през април започна процедура по оздравяване.

Чапман беше задържана в САЩ заедно с още 10 граждани на Русия и Перу. Американските власти им повдигнаха обвинение в незаконно сътрудничество с руското разузнаване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят