Windows 10 ще се синхронизира с Android и iOS

Windows 10 ще може безпроблемно да се синхронизира с устройства, които използват Android и iOS, съобщи Microsoft. В Windows 10 ще има вградено приложение, наречено Phone Companion, което ще реализира тази цел.

То ще може да се свърже с Android, iOS и Windows телефони. Последните няма да се нуждаят от допълнителен софтуер и веднага ще заработят в синхрон с компютъра. Устройствата, които разчитат на другите две платформи ще получат безплатни приложения на Microsoft, сред които OneDrive, Music, OneNote, Office и др.

Сред тях е и гласовият асистент Cortana. Той ще има допълваща роля и ще осъществява връзката между смартфона и компютрите с Windows 10, казват от Microsoft. Чрез Cortana потребителите ще могат да получават напомняния за задачи и срещи, да следят статуса на предстоящ полет, да създават документи, да получават отговори на въпроси и др.

Всичко ще се синхронизира с останалите устройства, които потребителят е свързвал. Компанията уточнява, че някои функции на Cortana, например активирането й чрез командата Hey Cortana, защото тя изисква специални правомощия в операционната система, които са ограничени в iOS и Android.

Phone Companion ще бъде част от Windows 10 Insider Preview скоро, а допълващото приложение на Cortana за Android ще е готово в края на юни т.г. Версията за iOS се очаква малко по-късно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини