Ето какво предстои в НДК от 1 до 7 юни

1 юни (понеделник), зала 1, 19:00 часа – ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ТАНЦУВАТ.Спектакъл на учениците от Националното училище за танцово изкуство.

В понеделник (1 юни) от 19:00 часа в зала 8 ще се проведе конференция на фондация „Reach for change“.

Заедно в Непал – благотворителна изложба от 1 – 7 юни (понеделник – неделя), ет. 0, център. Всички приходи и дарения ще отидат за децата на Непал чрез УНИЦЕФ България и Teach for Nepal. Изложбата можете да разгледате от 11:00 – 20:00 часа.

Най-новият проект на един от най-активните български модни фотографи. NEWSight е вдъхновен от класическата фотография с идеята да предложи изненадващ нов подход при портретирането. Изложбата съдържа над 20 различни по размер обемни фотографии на известни и неизвестни личности. Темелко Темелков снима лицата на своите модели от всички посоки. Изложбата може да бъде видяна от 1 - 7 юни (понеделник - неделя) в Мраморно фоайе от 11:00 до 20:00 часа.

След три много успешни издания, сега "Толкова близо, толкова далече" представя избрани произведения на седем млади български автора, живеещи и творящи в чужбина. Жанрово експозицията ще представи графика, живопис, акварел върху платно и кинетична скулптора. Изложбата може да бъде видяна от 1 - 7 юни (понеделник - неделя) ет. 3, център от 11:00 до 20:00 часа.

Възпитаниците на „Национален дворец на децата“ ще представят своя концерт на 1 юни (понеделник) в зала 11 от 18:30 часа.

На 2 юни (вторник) от 18:00 часа в Артгалерия - НДК ще се връчат грамотите на наградените в Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн. Ще бъде открита и изложба с произведения на ученици от 14 училища по изкуства от цялата страна. Творбите можете да разгледате от сряда до неделя (3 – 5 юни) в Артгалерия – НДК от 11:00 до 20:00 часа.

Сряда (3 юни), зала 7, 15:30 часа – концерт на училища „Еспа“. Събитието е част от 46 МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ "СОФИЙСКИ МУЗИКАЛНИ СЕДМИЦИ" и XX САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

Концерт на Силвана Пръвчева (сопран) и Ивелина Иванчева (пиано) – 3 юни (сряда) в зала 7 от 19:00 часа. В програмата: романси от Чайковски.

От 3 до 7 юни (сряда – неделя) на полуетаж, запад можете да разгледатефотоизложбата на „Академика“ от 11:00 – 20:00 часа.

Зала 11 приютява под покрива си концерта на фондация „Зорница“сряда (3 юни), 18:00 часа.

Концерт на камерен оркестър „Орфеус“ към НБУ и Марио Хосен (цигулка). В програмата: Марин Големинов, Мирослав Данев, Стефан Драгостинов, Николай Стойков, Георги Арнаудов.4 юни (четвъртък), зала 7, 19:00 часа. Събитието е част от 46 МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ "СОФИЙСКИ МУЗИКАЛНИ СЕДМИЦИ" и XX САЛОН НА ИЗКУСТВАТА.

3 Cycle– музикално пътешествие Индия – България. Авторска музика, повлияна от индийската култура, но аранжирана и адаптирана към съвременно звучене – четвъртък (4 юни) в зала 11 от 19:00 часа.

Петък (5 юни) от 20:00 часа – Фламенко-електро любимците CHAMBAO се завръщат на родната сцена, за да ни донесат слънце и лято. Повече от нетърпеливи сме да ни раздвижат взала 1 на Двореца с нови парчета и заразително настроение.

Любителите на народните танци ще имат възможност да се насладят на концерта на ансамбъл „Росна китка“ - 5 юни (петък) от 18:30 часа в зала 11.

6 юни (събота), зала 4 от 11:30 часа – куклен театър „Красавицата и звярът“.

„Изворче“ към Национален дворец на децата ще представи своя концерт на 6 юни (събота) в зала 11.

Отново в събота (6 юни) в зала 11 ще се състои концертът на Народно читалище „Витоша“.

Кристални купи и звукови мандали. Музикално шоу, което ще създаде връзка между небето и земята. Енергия, звук и светлина – това са компонентите на сътворението. Те ще бъдат пресъздадени в един докосващ дълбините на душата концерт с малко познати инструменти и изпълнители от нов тип. Неделя (7 юни), зала 8 от 19:00 часа.

Една история с две мишки“ – куклен театър в неделя (7 юни) от 11:30 в зала 4.

Училище „Виктор Юго“ ще представи своя концерт в зала 11 на 7 юни (неделя).

„НОВ ТЕАТЪР“ – НДК

„Големият Bullshit“вторник (2 юни) от 19:30 часа. Трима приятели празнуват купуването на нов апартамент... И докато надигат чашите с наздравица на повърхността ще изплуват редица откровения и пазени тайни, които ще поставят под съмнение вечните категории – приятелство и любов.

Ние българите. Открит урок за чужденци“, е новият моноспектакъл на големия Николай Урумов. Премиерата е на 4 и 5 юни (четвъртък и петък) от 19:30 часа в „НОВ ТЕАТЪР“ – НДК.

Неделният ден (7 юни) ще зарадва малките любители на театъра с постановката „Рибарят и златната рибка“ от 11:00 часа.

СОФИЯ ЛАЙВ КЛУБ

Between the worlds“ – премиера на новия албум на Живко Петров Трио с участието на „Арена“ квартет – вторник (2 юни) от 21:00 часа.

Четвъртък вечер (4 юни) с най-доброто от Tower of power, началото е от 22:00 часа.

Вечер посветена на ROBBIE WILLIAMS, петък (5 юни), 23:00 часа.

Испанската банда ULTRA HIGH FLAMENCO се връща отново в България за нова доза фламенко емоции, подплътени от джаз импровизации на цигулка, китара, бас и барабани. Квартетът ще представи в Sofia Live Club новия си албум Bipolar – 6 юни (събота), 20:00 часа.

STUDIO 5

Любовта не може просто да отмине“ – моноспектакълът на Симеон Владов, който разплака и разсмя стотици хора – 2 юни (вторник) от 18:30 часа.

Национален център за книгата и издателство „Парадокс” представят книгата „Цветя от края на 80-те” – първата антология, посветена на българския рок, с автори Румен Янев и ЕмилБратанов – 2 юни (вторник) от 22:00 часа.

В сряда (3 юни) от 18:30 часа, YOTZOV CLARINET SEXTET формация e в готовност отново да радва своите почитатели и всички меломани.

Ако сладката лудост на артиста ви е позната или пък винаги сте искали да откриете движещата сила на най-големите, трябва да дойдете на премиерата на възможно най-смешната трагикомедия „Диагноза артист”, новият спектакъл на Жоро Низамов и Ицо Ламбрев – 4 юни (четвъртък) от 21:30 часа.

На 6 юни (събота) от 19:00 часа Studio 5 отново ще стане домакин на един страхотен спектакъл по текстове на Ерик Богосян с участието на Божидар Попчев и Десислава МоралесPRОПУКВАНЕ.

Ежемесечните изяви на комедийните вечери с група „Смешници“ продължават с пълна сила. Смехът е гарантиран всеки месец, а през юни това ще се случи на 7 от 21:00 часа.

Culture Beat Club

Страхотно DJ пари – NEW WAVE with MO B-DAY, ви очаква в сряда (3 юни) от 22:00 часа.

Disco is alive в четвъртък (4 юни) от 22:00 часа.

5 юни (петък), купонът продължава с LIPSTIC CHECK with DIASS, началото е точно в22:00 часа.

PLAY OR STOP - SIMON G BOBCAT, 6 юни (събота) от 22:00 часа.

Неделя (7 юни) от 22:00 часа – SUNDAY PRISM.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл