Радан Кънев: Нямам никаква надежда ДПС да подкрепи реформата в правосъдието

Нямам никаква надежда и очакване ДПС да подкрепи реформата в правосъдието. Това каза пред журналисти в парламента съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде Фокус.

"Категорично сме за максимално нисък преференциален праг. В програмата на РБ пише преференция без праг, така че ако може да се свали, още по-добре", уточни Кънев.

На въпрос, свързан с предложението на ГЕРБ, БСП да оглави Комисията за промените в Конституцията и отказа на БСП, Кънев коментира, че с това предложение се цели да се покаже, че реално се търси широко съгласие. "Това е съвсем нормално. Ще се стремим да съберем необходимите гласове за подкрепа", поясни Кънев.

Той коментира и данни на лабораторията на Иван Костов за съмнения за завишени цени, с които "Лукойл" е доставял горивата в България, като подчерта, че това са повече от съмнения. "Това са много сериозни данни и аз съм ги обсъждал с Иван Костов. Те потвърждават политически позиции на ДСБ, "Синята коалиция", РБ през годините. Това е много сериозен повод за работа най-вече на МФ. Трябва да има проверка. Много пъти сме сигнализирали. Крайно време е за по-задълбочени проверки на горивния пазар в България", каза още Радан Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини