Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Съдът отказа да освоби предсрочно братоубиец

Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Война между свекърва и снаха е последният кошмар на шеф Манчев за този сезон

27 май 2015 г., София. Бермудски триъгълник снаха-свекърва-зет поглъща ресторант  в последния епизод на 2-ия сезон на „Кошмари в кухнята“. Картината, която се разкрива към комплекс, пълни душата със семейна идилия. Китен комплекс с прекрасна градинка и щъкащи кокошки обещава уют и отмора. Комплексът се намира само на 6 км от центъра на Варна в курортната местност „Зеленика“. Хармонията обаче приключва тук.

Редките посетители са главно хора в командировка, които само нощуват в хотела и още по-рядко си поръчват в ресторанта. Това не е и бизнес хотел, защото повече прилича на семейна кооперация със селски двор. Същевременно хотелът е семеен, само защото е семейна собственост. В него няма нищо специално за семейства с деца, а ресторантът страда от липса на клиенти.

В комплекса работят 70-годишната Нели и съпругът й Вичо, който наближава 80-те. Работливото семейство има син Валентин, бивш професионален играч на „Черно море“ и представител на златното поколение футболисти. Спортистът е успял да завърти главата на знатна дама от варненската буржоазия – Елена. Точно тук хармонията приключва, защото и най-черните вицове за свекърва и снаха са бледо намигване за ситуацията в ресторанта.

Претензиоцната Елена е убедена, че затъването на комплекса и ресторанта се дължат на присъствието на родителите на Вальо. Тя се обръща за помощ към „Кошмари в кухнята“, обяснявайки, че никой не се вслушва в съветите й. Дамата е секретарка в голям варненски завод, но преди години е работила като рецепционистка в „Златни пясъци“, което й дава самочувствието, че е „Кошмари в кухнята“ попадат в междупоколенчески кошмар, типичен за Балканските ширини.

Възрастните цял живот се трудят, за да подсигурят младите, а те им отвръщат с претенции и липса на отношение. Освен меню тип сбирщайн и липса на каквато й да е концепция за бизнеса, Манчев попада в още по-объркани семейни отношения.

Елена проявява статуса си с множество претенции. Вальо е на ръба на депресията, изправен между дълга към родителите и обтегнатите им отношения със съпругата му. Молбата за помощ към шеф Манчев, идва именно от нея. Снахата обвинява свекървата, че в двора на хотела има градина и кокошки, а Нели се сърди, че само тя работи, а младите се мотаят. Свекървата смята кухнята на ресторанта за своята кухня – там тя готви за дядото и когато има повече поръчки „помага“ на готвачката. Салонът на ресторанта пък е холът на дядото и бабата.

Освен със сложните отношения шеф Манчев ще трябва да се справи и с бавната, скъпа и посредствена кухня, която би трябвало да е сърцето на комплекса. Дали ще съумее да стопли сърцата на старите, като убеди младите, че единственият шанс да успеят е да работят заедно и като истинско семейство. Ще успее ли Манчев да укроти опърничавите дами и да ги накара да осъзнаят, че помагайки всъщност пречат и че спасяването на механата е отговорност на младото семейство, гледайте в последния епизод на „Кошмари в кухнята” утре вечер по Нова от 21.00 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете