На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Безплатни УНГ прегледи за деца в ДКЦ “Софиямед” по случай 1 юни

По случай международния ден на детето – 1юни, специалистите по УНГ заболявания от болница „Софиямед“ обявяват безплатни консултативни прегледи за деца. Те ще се проведат на 1, 2 и 3-ти юни от 9:00 до 12:30ч. в диагностично-консултативния център след предварително записване на тел. 0700 31 051.
Завеждащият отделението по ушно-носно-гърлени болести в болница “Софиямед” д-р Иван Йорданов коментира, че някои от по-сериозните УНГ заболявания често се неглижират от пациентите и от родителите. Специалистът обяснява, че първият симптом при наличие на ангина е силната болка в гърлото и невъзможността за преглъщане. При деца под 3 годишна възраст е характерна общата отпадналост на детето и отказът му да се храни и да приема течности, подуват се и лимфните възли на шията, гърлото е силно зачервено, сливиците са покрити с гнойни бели налепи, повишава се температурата, обикновено до 38 градуса. Премахването на налепите от сливиците механично е изключително опасно, тъй като те са много добре кръвоснабден орган и това макар и рядко може да предизвика опасно за живота кървене.

„Не препоръчвам родителите да отстраняват сами налепите, а да се обърнат към УНГ специалист, който ще вземе правилното решение за лечението на детето. Хъркането нощем, неспокойният сън, отместването на главата назад, изпотяването около шията, честите ушни инфекции и хреми, проблемите със слуха, дишането с отворена уста през по-голямата част от деня, промяната на захапката на детето са важни симптоми, характерни при възпаление на третата сливица и ако забележите някои от тях, не отлагайте консултацията с УНГ специалист, за да предотвратите бъдещи усложнения“, съветва д-р Йорданов.

Операциите на сливиците, както и на третата сливица в Университетска болница „Софиямед“ се извършват само с обща анестезия и след предварително проведени консултации от детски лекар и анестезиолог, при нужда и алерголог. Отстраняването на сливиците се осъществява посредством най-атравматичният метод- чрез лазерен коплатор.

“Характерно за използваната техника е, че усложненията се свеждат до минимум, възстановителният период е възможно най-бърз, а резултатите гарантирани. Важно е родителите да знаят, че използването на най-съвременните оперативни техники не отхвърля спазването на строг хранително-диетичен режим през първите няколко дни след манипулацията“, уточнява УНГ специалистът.

От лечебното заведение напомнят на своите пациенти, че ДКЦ „Софиямед“ разполага с консултативен УНГ кабинет, който работи освен през делничните дни, но и в събота от 8:30 до 13:00 ч.

По време на безплатната профилактика по повод Международния ден на детето в определените дни от УНГ екипа на „Софиямед“ издават, че са подготвили и подаръци за всички деца, преминали през кабинета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.