Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

България и Палестина ще си сътрудничат в борбата с престъпността

Министерският съвет одобри проект на меморандум за разбирателство с правителството на Палестина за полицейско сътрудничество. Целта на двете страни е превенция и борба с престъпността, съобшиха от пресцентъра на правителството.

Съгласно документа министерствата на вътрешните работи ще осъществяват техническо сътрудничество, обмен на експертен опит и ще организират цикли за обучение на служителите си. Меморандумът предвижда също така обмен на информация относно използваните начини на действие, която може да допринесе в превенцията на борбата с престъпността, обмен на техники, методи и добри практики.

С друго решение бяха одобрени промени в междуправителственото споразумение на България и Сърбия от 2010 г. за полицейско сътрудничество. С промените се създава възможност действащите смесени патрули за наблюдение на общата граница да преминават на съседна територия и на места, намиращи се извън ГКПП. Тези места ще се определят предварително в ежемесечните план-графици. Това ще позволи да бъдат спестени време и средства на двете гранични полиции и да се облекчи работата на екипите.

Одобрен беше и проектът на нота за присъединяване/декларация за намерение за участие на България към меморандумите за разбирателство на Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния с НАТО за осигуряване на поддръжка на страната-домакин. Нотата позволява разширяване на кръга от страни-членки на Алианса, които участват в подписания през 2004 г. Меморандум за разбирателство между правителството на България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и Щаба на Върховния главнокомандващ на НАТО по трансформациите относно осигуряването на поддръжка от страната-домакин при провеждането на операции и учения на НАТО. Документът, с който се определят задълженията на изпращащата страна и страната-домакин, е от значение за обезпечаване на необходимите способности за гарантиране на колективната отбрана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.