Управията в правосъдието

На 24 май 2018 да почерпят

Пътувай и чети с ретро трамвая на 24 май

Алпинистът Атанас Скатов след завръщането си от Хималаите: Налудничаво е, но смъртта там е нещо естествено

Италианският президент Серджо Матарела връчи мандат за съставяне на правителство на Джузепе Конте

Вдигат пенсиите с 3,8% от юли (обзор) Минималната за осигурителен стаж и възраст става 207,60 лв.

Юлия Скрипал в първо изявление след изписването си от болницата: Събудих се с новината, че с баща ми сме били отровени

Ръст на сделките с имоти в курортите Банско и Слънчев бряг са първенци

Проф. Христо Пимпирев: Мечтая Антарктида да дава повече за човечеството и България да е там

Полицаят заплашвал военния преди смъртта си (обзор) Съдът остави Ангел Желязков в ареста

Иванчева изпързаля правосъдието

Шофьорът на автобуса от катастрофата на магистрала “Тракия”: Казах на пътниците да отворят аварийните кранове и да излязат, аз бях последен

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 24 май 2018

Мая Манолова: Парите за здраве тази година са увеличени, но с това се увеличиха и проблемите

Съдът окончателно пусна АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

България и Палестина ще си сътрудничат в борбата с престъпността

Министерският съвет одобри проект на меморандум за разбирателство с правителството на Палестина за полицейско сътрудничество. Целта на двете страни е превенция и борба с престъпността, съобшиха от пресцентъра на правителството.

Съгласно документа министерствата на вътрешните работи ще осъществяват техническо сътрудничество, обмен на експертен опит и ще организират цикли за обучение на служителите си. Меморандумът предвижда също така обмен на информация относно използваните начини на действие, която може да допринесе в превенцията на борбата с престъпността, обмен на техники, методи и добри практики.

С друго решение бяха одобрени промени в междуправителственото споразумение на България и Сърбия от 2010 г. за полицейско сътрудничество. С промените се създава възможност действащите смесени патрули за наблюдение на общата граница да преминават на съседна територия и на места, намиращи се извън ГКПП. Тези места ще се определят предварително в ежемесечните план-графици. Това ще позволи да бъдат спестени време и средства на двете гранични полиции и да се облекчи работата на екипите.

Одобрен беше и проектът на нота за присъединяване/декларация за намерение за участие на България към меморандумите за разбирателство на Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния с НАТО за осигуряване на поддръжка на страната-домакин. Нотата позволява разширяване на кръга от страни-членки на Алианса, които участват в подписания през 2004 г. Меморандум за разбирателство между правителството на България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и Щаба на Върховния главнокомандващ на НАТО по трансформациите относно осигуряването на поддръжка от страната-домакин при провеждането на операции и учения на НАТО. Документът, с който се определят задълженията на изпращащата страна и страната-домакин, е от значение за обезпечаване на необходимите способности за гарантиране на колективната отбрана.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.