Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Общинските съветници в Пазарджик ще връщат по 4000 лв. неправомерно взети пари

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е уведомила с писма всичките 41 общински съветници в Пазарджик, че трябва да възстановят по 4000 лв. неправомерно взети възнаграждения в периода от януари 2012 г. до април 2014 г.

Проверката, започната по сигнал на двама юристи, е установила, че в рамките на повече от 2 години местните старейшини са получавали без правно основание с 50% по-високи месечни заплати. По този начин те са нарушили Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Въпреки фиксираните в закона финансови въможности, преди 3 години общинските съветници са си гласували по-високи възнаграждения. По-късно Административният съд отхвърли това решение, но междувременно общинският бюджет бе ощетен с около 164 000 лв. Затова от АДФИ дадоха срок до 10 април 2015 г. парите да бъдат възстановени.

Това разпореждане на финансовата агенция бе изпълнено от част от общинските съветници в Пазарджик, но има и такива, които още не са го направили и не са върнали пари. Затова на предстоящата на 28 май (четвъртък) сесия на Общинския съвет в Пазарджик ще бъде внесено предложение, което да задължи кмета Тодор Попов да предприеме практически действия за възстановяването на дължимите суми и лихвите към тях. Проверката на АДФИ продължава и след приключавено й се очаква да бъдат оповестени имената на старейшините, които отказват и не желаят да върнат неправомерно взетите пари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.