Хванаха престъпна група, откраднала куп автомобили във Варна

Организирана престъпна група за кражба на автомобили е разбита във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морската столица, цитирани от "Петел".

Акцията е реализирана от служители на Отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Варна, районните управления и РС „Военна полиция” – Варна, под прякото ръководство на ГД „Национална полиция” и под надзора на Окръжна прокуратура – Варна и Военна окръжна прокуратура - Сливен.

В хода на работата по операцията са задържани трима варненци: И.М. на 37 г., осъждан, И.С. на 40 г. и Ц.Т. на 34 г., и двамата неосъждани. На същите са повдигнати обвинения по чл. 195, ал. 1, т. 2, т. 4 пр. 2 и т. 5 от НК. Постоянни мерки за неотклонение са наложени на И.М. и И.С., а на Ц.Т. – „гаранция” в размер на 2000 лв.

В хода на досъдебното производство са извършени обиски на гаражи и частни домове във Варна, в които са намерени автомобили, авточасти, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъплението.

При проведените процесуално – следствени действия са установени в цял вид 8 леки автомобила, станали обект на кражба за периода април – май 2015 г., от марките „Мерцедес” (3 бр.), „Ауди” (2 бр.), „БМВ” (2 бр.) и „Фолксваген”. Предстои да бъде установено дали са обект на кражба всички иззети автомобилни части.

Работата по документирането на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Военна окръжна прокуратура – Сливен. Установено е, че в групата са участвали и други лица, които предстои да бъдат привлечени като обвиняеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони