Откриха завишени стойности на уран във водата на Харманли

Хванаха дядо да кара нерегистриран автомобил

Над 520 мигранти бяха спасени от испанската брегова охрана

Намериха трупа на едно от децата, пометени от вълна във Варна

Заловиха шофьор седнал зад волана след употреба на коктейл от наркотици

Мевлют Чавушоглу: Русия и Турция обсъждат възможност за отмяна на визовия режим

Говорителят на Белия Дом: САЩ няма да забравят как Турция се отнесе с пастор Андрю Брънсън

Какво прави мама, когато на татко не му е харесал обядът?

Министър Нено Димов: Няма опасност за туристическия сезон и летуващите в районите на разлива на мазут в морето

Регистрирано е силно земетресение с магнитуд 6.6 в района на Андреановските острови в Берингово море

Започва строителството на отсечка от АМ „Хемус“ между Буховци и Белокопитово

Шофьор с книжка от 2 месеца помете трима ученика на спирка в Петрич

Китай изпраща преговарящ в САЩ за търговски разговори

Втора нощ продължава спасителната операция при рухналия виадукт в Генуа

Международно издирван член на „Ислямска държава“ беше арестуван в Калифорния

Приета е Национална стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта

Министерският съвет прие Национална стратегия за борба срещу употребата на допинг в спорта (2015-2024). Нейна цел е опазване на здравето на хората, практикуващи професионален и масов спорт, чрез изпълнението на политики и дейности, насочени към намаляване на трафика, разпространението и използването на забранени средства и методи, както и към обучение за вредните последици от тяхната употреба.

С приетата стратегия се определят нормативните промени за контрол на допинга, които включват контрол върху производството и разпространението на храни и хранителни добавки за спортисти, както и сертифициране на Лабораторията за антидопингов контрол за анализиране на тези продукти. Стремежът е лабораторията за антидопингов контрол към Антидопинговия център да получи международна акредитация от Световната антидопингова агенция, което ще повиши нивото на борбата с допинга в България.

Предвидено е също регулиране на фитнес-центровете в България и създаване на база данни на фитнес-инструкторите. Основната цел на стратегията е допинг-превенцията, като същевременно се отчитат най-ефективните оръжия в борбата с допинга – информацията и образованието. За по-висока информираност относно негативите от употребата на допинг са предвидени антидопингови обучения сред учениците и родителите им, провеждане на семинари и конференции. В съответствие със стратегията се идентифицират и възможностите за участие в научно-изследователски проекти за борба с допинга.

Правителството ще насочи усилията си към насърчаване на равнопоставеността и принципа на откритост в спортните състезания и сътрудничеството между организациите, отговарящи за спорта, както и чрез закрила на физическата и морална неприкосновеност на спортистите. За изпълнението на Националната стратегия ежегодно ще се разработва План за действие.

Виж всички решения на министерски съвет ТУК!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.