Отмениха оправдателната присъда на Брендо за пране на пари

Върховните магистрати отмениха оправдателната присъда на Евелин Банев – Брендо по делото за пране на пари и върна разглеждането му отново на Апелативния софийски съд, съобщи БГНЕС.

Заедно с Брендо по делото са подсъдими още Десислава Дишлиева, Моника Добринова и Симо Карайчев.

През април месец Брендо очаквано не се яви пред Върховния касационен съд за делото, в което прокуратурата протестира оправдателната му присъда за пране на пари. С мотив, че Софийският апелативен съд не е извършил оценка на доказателствата, защото не е посочено неправомерно регистриране на дружества, обвинението тогава поиска от върховните съдии да върнат делото за ново разглеждане.

Това се случва с решение на ВКС от днес, 27 май. Върховните съдии връщат делото за отстраняване на допуснати съществени нарушения на процесуалните правила. Те са записали в решението си, че при новото разглеждане на делото въззивният съд следва да проследи внимателно рамките на фактическото обвинение повдигнато с обвинителния акт, неговата доказателствена обезпеченост, съответно рамките, в които прокурора с въззивния протест изисква проверка по реда на глава двадесет и първа от НПК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини