На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

3 години затвор за мъж с 6 присъди, мамил таксиджии

Районният съд във Велико Търново постанови 3 години затвор за дързък измамник, който завлякъл таксиметрови шофьори със 71 лв., задигнал им 250 лв. и два скъпи мобилни телефона. Цялата сума, която опасният клиент дължал на двамата таксиджии, била 133 лева, но те не успели да я докажат, защото не пазели всичките касови бележки.

Асен Д. отнесъл тежката присъда, защото вече е осъждан 6 пъти за измами, обсебвания и минаване на границата с фалшива самоличност.

Злодеянията срещу таксиджиите пък извършил миналата зима като се представял за бизнесмен с офис в центъра. Мошеникът наемал превозвачите, карал ги да го карат до различни адреси и след това изчезвал, без си плати сметките.

Предишните измами и други престъпления е извършил в София, Петрич и на други места извън Великотърновска област, но след като последно излязъл от килията се заселил в Горна Оряховица вместо да се върне в родния си град Трявна.

Преди 2 г Асен Д. излязъл от затвора, бил без работа и взел на прицел таксиджиите. В един от случаите бившият пандизчия наел такси от центъра на болярския град, поискал да го закарат до Новата болница, след 10 минути се върнал и поел към Габрово, където уж имал работа в местния КАТ. После таксито поело обратно към Велико Търново, където тръгнали да търсят счетоводителката на фирмата му. Когато не я намерили, Асен бил ядосан и помолил шофьора да му даде телефона си, защото батерията на неговия била изтощена. Таксиджията му дал джиесема си и отишъл да си купи цигари. Като се върнал от клиентът нямало и след, от портфейла му липсвали 250 лева, а броячът показвал 83 лева сметка. Потърпевшият поел към евентуалния офис на фирмата, където може би клиентът отишъл, но се оказало, че там няма офиси.

След известно време измамникът отново се появил във Велико Търново и приложил подобна схема. Наел такси, този път до данъчната служба. По пътя създал илюзията, че говори с жена, която трябва да го чака пред НАП и да му даде доста пари. За да му повярва шофьорът, извадил пачка и броил столевки, докато говорел по телефона. Спрели пред данъчното, Асен Д.си оставил показно телефона на таблото и казал, че се връща след две минути. Наистина се върнал бесен, защото „жената” я нямало. После помолил таксиджията да му развали 100 лева да си плати дребна сметка, да го чака и да закара в офиса му. Шофьорът нямал толкова пари и му дала заем от 40 лева. След това сюжетът продължил с пътуване към офиса на фирмата на Асен пак с говорене по телефона и с нареждане да се събират всички пари и да му се дадат след минути в офиса. Спрели пред театъра, Асен хукнал към “офиса”, а и този таксиджия останал измамен с 50 лева – 40 от заема и 10 за курса. Той също опитал да намери фирмен офис към мястото, където изчезнал клиентът. После станало ясно, че липсва и мобилния му телефон.

След време Асен бил заловен и двамата завлечени го разпознали. Преди месец срещу мошеника бил внесен от Районната прокуратура в старата столица в съда обвинителен акт.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.