Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Сектанти тормозят търновци по домовете им

Представители на религиозни общности обикалят кварталите на Велико Търново и тормозят жителите по домовете им с проповеди. За това алармира Мартина Р., която е сред потърпевшите. Младата жена разказа, че във вторник на вратата на апартамента и позвънили две жени, които захванали да рекламират религията си.

“Опитах се да им обясня, че са заблудени и че не искам да слушам за тяхната вяра. Едната от непознатите се опита да ме убеди, че само Бог решава кой колко да живее и каза, че човешкият живот не е толкова ценен. След това допълни, че можело дори в този момент да бъде отнет и моя. Изплаших се от думите и”, сподели Мартина Р. в писмо до медиите.

Търновката опитала да затвори вратата на жилището си, когато другата сектантка и казала, че този дом не и е нужен. “Заяви ми, че е по-добре да го дам на техният Бог, за да получа духовно извисяване”, разкри още Мартина Р.

Тя се гневи как е възможно в България да съществуват религиозни общности, които свободно да отправят заплахи, да твърдят, че човешкият живот няма стойност и да манипулират хората.

“Надявам се да отразите моята история и да предупредите хората да не разговарят и да не отварят на такива лица. Те агитират и като оставят листовки по вратите, а това може да е явен сигнал за крадци ако някой го няма в къщи”, предупреждава Мартина Р.

Търновката забелязала, че бравата на входната врата на блока, която се заключва, само ден преди странната визита била строшена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете