Сектанти тормозят търновци по домовете им

Представители на религиозни общности обикалят кварталите на Велико Търново и тормозят жителите по домовете им с проповеди. За това алармира Мартина Р., която е сред потърпевшите. Младата жена разказа, че във вторник на вратата на апартамента и позвънили две жени, които захванали да рекламират религията си.

"Опитах се да им обясня, че са заблудени и че не искам да слушам за тяхната вяра. Едната от непознатите се опита да ме убеди, че само Бог решава кой колко да живее и каза, че човешкият живот не е толкова ценен. След това допълни, че можело дори в този момент да бъде отнет и моя. Изплаших се от думите и", сподели Мартина Р. в писмо до медиите.

Търновката опитала да затвори вратата на жилището си, когато другата сектантка и казала, че този дом не и е нужен. "Заяви ми, че е по-добре да го дам на техният Бог, за да получа духовно извисяване", разкри още Мартина Р.

Тя се гневи как е възможно в България да съществуват религиозни общности, които свободно да отправят заплахи, да твърдят, че човешкият живот няма стойност и да манипулират хората.

"Надявам се да отразите моята история и да предупредите хората да не разговарят и да не отварят на такива лица. Те агитират и като оставят листовки по вратите, а това може да е явен сигнал за крадци ако някой го няма в къщи", предупреждава Мартина Р.

Търновката забелязала, че бравата на входната врата на блока, която се заключва, само ден преди странната визита била строшена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони