Нова британска партия опитва да спре Брекзит

Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Сотир Цацаров възложи делото за прегазената жена в село Търнава на Софийската окръжна прокуратура

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Некоректен абонат преби ВиК служител, спирал му водата

Служител на ВиК Варна бе пребит при опит да спре водата на некоректен абонат в суворовското село Чернево. 53-годишният мъж не плащал сметките си за вода дълги години и дългът му към водното дружество набъбнал до близо 3000 лв.

Всички предложения за разсрочване от страна на оператора не дали никакъв резултат, което довело и до крайната мярка – спиране на водата. За целта екипът на ВиК -дружеството отишъл на адреса във вторник, за да прекъсне водоподаването към къщата.

Избухнал скандал, който прераснал във физическа саморазправа срещу един от служителите. Повикана била полиция, която арестувала агресивния мъж. “Нашият служител е сравнително добре, мина през болницата за преглед, медицинското му свидетелство не е готово още, но най-вероятно става въпрос за лека телесна повреда”, обясни зам.-управителя на ВиК Варна Михаил Маринов.

Той допълни, че освен досъдебното производство, което прокуратурата образува, ВиК също ще съди агресора, тъй като служителят е пострадал при изпълнение на служебните си задължения. Маринов заяви, че подобни случаи на насилие срещу работници на ВиК са изолирани, защото до спиране на водата се стига рядко. “Законовата рамка е такава, че много трудно събираме задълженията си. Завеждаме дела, за които плащаме такси. Освен това водомерите са собственост на абонатите и обикновено са вътре в имотите им. В блоковете пък е почти невъзможно да спреш отделен абонат, защото имаме достъп само до общия водомер”, обясни Михаил Маринов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.