Митов: Македония бързо трябва да излезе от кризата

"Вчера, когато бяхме в Тирана, за да поемем председателството на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа, много ясно пред всички държави казахме, че България има намерение да инициира декларация в подкрепа за ненарушимостта на границите в Югоизточна Европа. Този акт ще е важна стъпка към гарантирането на териториалната цялост на Република Македония", заяви външният министър Даниел Митов, пише БГНЕС.

„Това, което трябва да се направи обаче, е много силен ангажимент от страна на всички европейски институции, а ние сме призовали за това. Всички трябва да използват институционалното си влияние, за да може Македония колкото е възможно по-бързо да излезе от политическата криза, да се затвори пропастта, която съществува между управляващи и опозиция", заяви ръководителят на българската дипломация.

"Хубавото е, че в рамките на тази политическа криза всички партии застават ясно зад позицията, че Република Македония трябва да бъде член на ЕС и НАТО колкото е възможно по-скоро, но това минава през реформи", каза Митов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини