Бутат 80 незаконни обекта в Столипиново

Премахването на 80 незаконно поставени гаражи и търговски обекти в най-големия ромски квартал у нас - "Столипиново" в Пловдив, стартира администрацията на район "Източен" в града под тепетата със съдействието на полицията.

Акцията с фадроми и багери започна от улиците "Крайна" и "Крайречна". Заповедите за събарянето на временните преместваеми съоръжения са подписани от районния кмет Николай Чунчуков, който уточни, че са спазени всички законови процедури и срокове. "На собствениците на отстранените незаконни търговски обекти даваме алтернатива да ги преместят на места, където има предварително изработени схеми за разполагане на такива съоръжения, като заплащат съответните такси в кметството. В момента разполагаме с 25 свободни места в района", обясни кметът на "Източен".

От районната администрация съобщиха, че стартиралата процедура по премахване на незаконни съоръжения - гаражи, павилиони и сергии, няма да е последна за това лято. В момента има протоколи за още 50 гаража и търговски обекти и предстои издаването на заповеди и за тяхното отстраняване. Тази пролет в район "Източен" бе въведена практика за маркиране с номера и съответен цвят на редовните павилиони, което позволява и на гражданите да подават сигнали за незаконни обекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини