Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани за да спрат масовите стрелби в училищата

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Атанас Мерджанов за Гърмен: Не можем да подминем ромския проблем като каруца на пътя

Гърмен е симптом за болестта, от която страда страната ни. Тази болест се нарича страх. С тия думи от “БСП Лява България” коментираха безредиците в размирната община.
“Ще се противопоставим на политическото драматизиране на ситуацията”, заяви червеният депутат Атанас Мерджанов, но отбеляза, че все пак левицата няма да си заравя главата в пясъка.

“Гърмен не е прецедент, помним Катуница”, каза още говорителят на левите. По думите му в условията на пълна бездържавност е въпрос на време страхът да се превърне в агресия. “Тогава няма да има нужда от съдебна реформа, защото уличното правосъдие не се нуждае от Висш съдебен съвет (ВСС) и не се интересува от колко колегии се състои той”, обърна се Мерджанов към управляващите.

От левицата признават, че от много години държавата е абдикирала от циганските гета. “Лесно е днес да разрушите къщите в “Кремиковци”, но те ще бъдат издигнати другаде. Не може просто да приемаме ромите като част от пейзажа, като каруца на пътя, която бързаме да подминем”, заяви народният представител. Той открои решението на проблема: работа и образование.

“Случаят в Гърмен е предупреждение за всички политически сили”, заяви още Атанас Мерджанов и заключи – “България има нужда от правителство, което да взема решения, а не безпомощно да се опитва да ги отбягва, за да не загуби подкрепа на една или друга партия.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете