Атанас Мерджанов за Гърмен: Не можем да подминем ромския проблем като каруца на пътя


Гърмен е симптом за болестта, от която страда страната ни. Тази болест се нарича страх. С тия думи от "БСП Лява България" коментираха безредиците в размирната община.
"Ще се противопоставим на политическото драматизиране на ситуацията", заяви червеният депутат Атанас Мерджанов, но отбеляза, че все пак левицата няма да си заравя главата в пясъка.

"Гърмен не е прецедент, помним Катуница", каза още говорителят на левите. По думите му в условията на пълна бездържавност е въпрос на време страхът да се превърне в агресия. "Тогава няма да има нужда от съдебна реформа, защото уличното правосъдие не се нуждае от Висш съдебен съвет (ВСС) и не се интересува от колко колегии се състои той", обърна се Мерджанов към управляващите.

От левицата признават, че от много години държавата е абдикирала от циганските гета. "Лесно е днес да разрушите къщите в "Кремиковци", но те ще бъдат издигнати другаде. Не може просто да приемаме ромите като част от пейзажа, като каруца на пътя, която бързаме да подминем", заяви народният представител. Той открои решението на проблема: работа и образование.

"Случаят в Гърмен е предупреждение за всички политически сили", заяви още Атанас Мерджанов и заключи - "България има нужда от правителство, което да взема решения, а не безпомощно да се опитва да ги отбягва, за да не загуби подкрепа на една или друга партия."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини